Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Σκληραίνει τη στάση του ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου για τα ταξί- Ζητά συλλήψεις και παραπομπές στο αυτόφωρο για όσους παρακωλύουν τις συγκοινωνίες

TOVIMA.GR




Μέσα σε λιγότερο από έξι ώρες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντεςσκλήρυνε τη στάση του απέναντι στους ιδιοκτήτες των ταξί που κλείνουν αεροδρόμια, λιμάνια κ.λπ. και ζητάει αυτή τη φορά συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο όσων παρακωλύουν τις συγκοινωνίες και τη διακίνηση επιβατών.

Αργά το μεσημέρι, ο κ. Τέντες εξέδωσε νέα, δεύτερη διορθωτική, όπως την αποκαλεί, παραγγελία, με την οποία ζητά συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο των ιδιοκτητών ταξί που παρακωλύουν τις συγκοινωνίες ή παρεμποδίζουν τη λειτουργία αεροδρομίων, λιμανιών κ.λπ., δηλαδή κοινωφελών υπηρεσιών του δημοσίου τομέα. 



Αναλυτικότερα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει στη δεύτερη αυτή «σκληρή» παραγγελία του: «Αν διαπράττουν (σ.σ.: οι ιδιοκτήτες ταξί) το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών ή τελέσουν οποιοδήποτε άλλο έγκλημα διωκόμενο αυτεπαγγέλτως, εφόσον καταλαμβάνονται επ' αυτοφώρω πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία των άρθρων 417 και επόμενα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (σ.σ.: προβλέπει την άμεση παραπομπή του κατηγορούμενου στο αυτόφωρο) σε βάρος των φυσικών και ηθικών αυτουργών των εγκλημάτων αυτών».

Είναι αυτονόητο, συνεχίζει στην παραγγελία του ο Ιω. Τέντες, ότι «οι προανακριτικοί υπάλληλοι και χωρίς παραγγελία, έγκριση ή άδεια του εισαγγελέα, υποχρεούνται να ακολουθούν την παραπάνω διαδικασία».

Νωρίτερα το πρωί ο Ιω. Τέντες είχε παραγγείλει στους εισαγγελείς της χώρας να αφαιρούνται οι πινακίδες των ταξί που πραγματοποιούν καταλήψεις σε αεροδρόμια, λιμάνια κ.λπ., να σχηματίζονται σε βάρος τους δικογραφίες και να παραπέμπονται σε δίκες - εξπρές.

Ακόμη, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητούσε από τους συναδέλφους του να μεριμνούν, μέσω των αστυνομικών οργάνων, ώστε να εντοπίζονται όσοι ιδιοκτήτες ταξί αφαιρούν τις πινακίδες από τα αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούν για τις καταλήψεις των λιμανιών, αεροδρομίων, οδών κ.λπ.

Επίσης, επεσήμανε στους, κατά τόπους, εισαγγελείς ότι πρέπει να μεριμνούν κάθε φορά που υπάρχει κατάληψη εθνικών οδών, κ.λπ. αν παραβιάζεται το άρθρο εκείνο του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) που προβλέπει διοικητική ποινή αφαίρεσης της αδείας κυκλοφορίας.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητούν οι αυτοκινητιστές

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου «να αρθούν οι παρεξηγήσεις και να επιστρέψουμε στις δουλειές μας», ζήτησε την Παρασκευή ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών ταξί Θύμιος Λυμπερόπουλος, ενώ ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων Δημήτρης Ασημακόπουλοςχαρακτήρισε «βαρύ πολιτικό ατόπημα» τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων μεταξύ της κυβέρνησης και του κλάδου.

Η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ συναντήθηκε την Παρασκευή με την ομοσπονδία των ιδιοκτητών ταξί. Σε
δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Λυμπερόπουλος επανέλαβε ότι ο κλάδος διεκδικεί να ισχύσει και στη χώρα μας το ευρωπαϊκό κεκτημένο για το καθεστώς έκδοσης αδειών ταξί «με κανόνες, πλαίσιο και χρονοδιάγραμμα».

Χαρακτήρισε αυθόρμητες τις αντιδράσεις απεργών με τους αποκλεισμούς λιμένων, αεροδρομίων ή
το άνοιγμα των διοδίων, καθώς υποστήριξε ότι οι μορφές των αντιδράσεων δεν προσδιορίζονται κεντρικά.

Ο πρόεδρος του κλάδου κάλεσε τον υπουργό Μεταφορών Γ. Ραγκούση να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα και τόνισε ότι η αναλογία ταξί ανά 1.000 κατοίκους στην Ελλάδα είναι η υψηλότερη στην ΕΕ.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Ασημακόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στους χειρισμούς από την πλευρά του υπουργείου, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση δεν είναι ανατολίτικο παζάρι και πρέπει να έχει ενιαία φωνή».

Χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των αυτοκινητιστών και δήλωσε αντίθετος με την «αυτορύθμιση» της αγοράς, με την οποία όπως είπε είναι αντίθετος και ο πρωθυπουργός, καθώς η αυτορύθμιση έφερε τη χώρα μας στο χείλος της πτώχευσης.

Ζήτησε πάντως από τους απεργούς να είναι προσεκτικοί, ώστε οι κινητοποιήσεις τους να μη πλήττουν άλλους επαγγελματικούς κλάδους και τους ίδιους τους πελάτες τους καθώς «κανένας αγώνας δεν κερδήθηκε χωρίς τη συμμαχία της κοινωνίας».

Ο κ. Λυμπερόπουλος συμφώνησε ότι ο τουρισμός είναι εθνικό προϊόν, άφησε όμως και αιχμές λέγοντας ότι «πολλοί από αυτούς που σήμερα φωνάζουν, μας εκμεταλλεύονται».



ΠΗΓΗ-WWW.TOVIMA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: