Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Δικαστικό αυταρχισμό και ποινική καταστολή αποτελούν οι ποινές των κατηγορουμένων στη δίκη των «Πυρήνων της φωτιάς



Οι ποινές που καταλόγισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους νεαρούς κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της φωτιάς» συνιστούν μια ακραία αυταρχική τομή στη νομολογία της χώρας. Το δικαστήριο αξιοποιώντας την «αντιτρομοκρατική» νομική κατασκευή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. καταλόγισε εξοντωτικές ποινές, ποινές που ο εισαγγελέας της έδρας δεν εισηγήθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, σε νεαρά άτομα απορρίπτοντας εύλογα ελαφρυντικά, αγνοώντας κάθε αξία ανοχής και επιείκειας που η νεαρή ηλικία των κατηγορουμένων επέβαλλε, την ίδια στιγμή που δεχόταν ως αξιόπιστα εγκληματικά πειστήρια τυχαία αποδεικτικά στοιχεία.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έγκαιρα, κατά την ψήφιση των 2 αντιτρομοκρατικών Νόμων από τις διαδοχικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., είχε προειδοποιήσει ότι η αντιτρομοκρατική νομοθεσία  συρρικνώνει  το κράτος Δικαίου και εκτρέπει τη Δικαιοσύνη σε ακραία ποινική καταστολή. Δυστυχώς η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δικαιώθηκε πολύ γρήγορα στην πρόβλεψή της.

Ζητάμε από την κυβέρνηση και τη Βουλή την άμεση ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας που να καταργεί την αντιτρομοκρατική νομοθεσία ώστε να επανέλθει η ποινική δικονομία στους στοιχειώδεις κανόνες του κράτους Δικαίου.
To Γραφείο Τύπου
Τμήμα Δικαιωμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια: