Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

“Φέτος η Δημοκρατία μας δεν γιορτάζει”: ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα παρευρεθεί στη γιορτή του Προεδρικού Μεγάρου.


“Φέτος η Δημοκρατία μας δεν γιορτάζει”. Με τη φράση αυτή, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας γνωστοποιεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια ότι φέτος ο ίδιος και οι βουλευτές της Αριστεράς δεν θα παρευρεθούν στην αυριανή εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, θεωρώντας ότι στην παρούσα συγκυρία η γιορτή αυτή δεν έχει νόημα. «Η Δημοκρατία μας φέτος δεν εορτάζει», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι όσο ο ελληνικός λαός φιμώνεται και παραμένει στο περιθώριο, ο εορτασμός της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας δεν έχει κανένα νόημα ή περιεχόμενο.

Στην επιστολή του ο Αλ. Τσίπρας αιτιολογώντας αυτή την απόφαση, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Δημοκρατία υποφέρει εξαιτίας της πλήρους και άνευ όρων παράδοσης της χώρας μας από την κυβέρνηση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκαλώντας φτώχεια, ανεργία και απελπισία στην πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Πονάει από τα ισχυρά πλήγματα που επέφεραν μεθοδεύσεις που παρακάμπτουν τη λαϊκή κυριαρχία και δρομολογούν οδυνηρές εξελίξεις ερήμην του λαού. Δακρύζει εξαιτίας των τριών χιλιάδων δακρυγόνων που οι εντεταλμένες αστυνομικές δυνάμεις εκτόξευσαν στις 29 Ιουνίου σε ειρηνικούς διαδηλωτές, προκαλώντας ανήκεστες βλάβες σε συμπολίτες μας.
Για τους παραπάνω λόγους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα παραβρεθούν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπως άλλωστε αποφάσισαν να πράξουν και πολλοί από τους αντιστασιακούς του αντιδικτατορικού αγώνα.
Εύχομαι και ελπίζω να είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που η συνείδησή μας μας υπαγορεύει μια τέτοια απόφαση. Εύχομαι και ελπίζω η δημοκρατία να μην είναι το πρώτο θύμα της ζοφερής αυτής κρίσης που βιώνει η χώρα και ο λαός μας».
Πηγή:www.zoomnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: