Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ.



Το διήμερο 28 και 29 Ιούνη ζήσαμε τη μεγαλύτερη σε διάρκεια τρομοκρατική επίθεση της αστυνομίας τα τελευταία χρόνια. Με πρωτοφανή «βροχή» ασφυξιογόνων αερίων πολεμικού τύπου ενάντια σε δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, κατά του απλού κόσμου που επέμενε να βροντοφωνάζει «όχι». Με ανελέητους ξυλοδαρμούς σε όλο το κέντρο της Αθήνας. Με το παρακράτος της φασιστικής ακροδεξιάς να αλωνίζει, καίγοντας όπως αποκαλύπτεται από τα βίντεο ακόμη και καταστήματα.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου κατόρθωσε να «μαντρώσει» την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και να διασφαλίσει μια οριακή πλειοψηφία του «ναι» στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Στηριζόμενη στα ΜΑΤ, στα ΜΜΕ, στις απειλές του Πάγκαλου για πραξικόπημα και νεκρούς.

Αυτή η οριακή «νίκη» πανηγυρίστηκε σε όλο τον πλανήτη από τα γεράκια του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού. Η διεθνής Δεξιά τάσσεται ασύστολα στο πλευρό των ξετσίπωτων σοσιαλδημοκρατών του ΓΑΠ. Πανηγυρίζουν γιατί αυτοί και οι τραπεζίτες πιστωτές που συνεργάζονται θα καρπωθούν την περιβόητη 5η δόση που εξασφαλίζει δήθεν η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Η 5η δόση φτάνει τα 46 δισ. ευρώ και προορίζεται ολοκληρωτικά για την πληρωμή τόκων (16 δισ. ευρώ) κα χρεολυσίων μακροπρόθεσμου χρέους (28,2 δισ. ευρώ). Οι μισθοί και οι συντάξεις συνεχίζουν να πληρώνονται από τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου, από τους φόρους που πληρώνουν αποκλειστικά πλέον οι μισθωτοί και οι λαϊκές μάζες, με την προκλητική εξαίρεση των κυρίαρχων τάξεων από κάθε φορολογικό βάρος. Η έγκριση του μεσοπρόθεσμου έχει βαρύ αντίτιμο: την επιβολή ενός προγράμματος πρωτοφανούς λιτότητας, απίστευτης φοροεπιδρομής πάνω στη λαϊκή κατανάλωση, σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων…

ΟΧΙ! ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ
Ο κόσμος που γεμίζει 40 μέρες τώρα τις πλατείες, ο κόσμος που συμμετείχε στη 48ωρη γενική απεργία, έχει τη δύναμη να ανατρέψει το σκηνικό. Ο πόλεμος που εξαπέλυσε ο κατασταλτικός μηχανισμός τους απέναντί μας δε μας τρομάζει, δε μας σταματά. Όλοι εμείς είμαστε η δύναμη που μπορεί να τους ανατρέψει.

Όλοι εμείς δεν ανεχόμαστε καμιά συναίνεση με τη χούντα του μνημονίου. Δεν ανεχόμαστε κανένα Σαμαρά και κανένα Καρατζαφέρη να μας δώσει τη λύση, όταν ψήφισαν ήδη τους μισούς νόμους του μεσοπρόθεσμου. Τους νόμους που φέρνουν τη λαιμητόμο πιο κοντά στο κεφάλι μας. Δεν ανεχόμαστε καμιά ακροδεξιά παρακρατική συμμορία να στρέφει την οργή μας ενάντια σε εργάτες και ανέργους.

Τίποτα δεν μας πτοεί! Είμαστε ξανά στις πλατείες! Είμαστε στους χώρους εργασίας και ετοιμάζουμε απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις! Είμαστε στις γειτονιές για να αντισταθούμε στα κλεισίματα νοσοκομείων, για να σταματήσουμε το ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών! Στήνοντας επιτροπές αγώνα ενάντια στα μέτρα τους παντού! Συμμετέχοντας στις λαϊκές συνελεύσεις!

ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ: ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
Καμιά θυσία για το χρέος - Καμία πειθαρχία στο ευρώ και στην ΕΕ - Να φύγει τώρα η κυβέρνηση του μνημονίου και η τρόικα


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές δαπάνες
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις –  κρατικοποίηση των τραπεζών
  • Να φορολογηθούν οι πλούσιοι, το κεφάλαιο και η εκκλησία
  • Κατάργηση των ειδικών δυνάμεων και των ΜΑΤ– Απαγόρευση της χρήσης χημικών– Αφοπλισμός της αστυνομίας

                                                          Πηγή: http://www.dea.org.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: