Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Σύσκεψη της Γραμματείας Ενέργειας του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 14 Ιούλη στις 7μ.μ. στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Γραμματεία  ΠΑΜΕ στην ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ      
                                                                              
Οι εξελίξεις στο χώρο της Ενέργειας είναι ραγδαίες. Η κυβέρνηση με την ανοιχτή στήριξη της ΝΔ του ΛΑΟΣ και του κόμματος της κ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΗ προχωράει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση  της ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.
Ήδη έχει ψηφιστεί  μέσα από το μεσοπρόθεσμο η παραπέρα μετοχοποίηση της ΔΕΗ κατά 17%, η είσοδος στρατηγικού επενδυτή, η πώληση λυχνιτών μονάδων. Προωθείται στα πλαίσια αυτά στην βουλή  νόμος για τον διαχωρισμό των διχτύων Μεταφοράς και Διανομής στην ΗΛ ΕΝΕΡΓΕΙΑ αλλά και στο ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ και βέβαια στα σχέδια της είναι η ολοκληρωτική παράδοση του Ενεργειακού τομέα στο μεγάλο κεφάλαιο.

Ταυτόχρονα παίρνονται μέτρα τσακίσματος των εργασιακών σχέσεων στους κλάδους αυτούς. Πρόσφατα είναι τα μέτρα που πάρθηκαν στα ΕΛΠΕ και την ΕΚΟ ανάλογα μέτρα ετοιμάζονται παντού. Είναι ενταγμένα στην πολιτική για χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Πρωταγωνιστικό ρόλο για να περάσουν όλα αυτά τα μέτρα παίζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ). Στην ΔΕΗ συμφωνεί πλήρως στην πολιτική της απελευθέρωσης (πρόσφατα συμφώνησε σε έκτακτο συνέδριο) και έχει βάλει πλάτη για τον διαχωρισμό  των διχτύων και την εφαρμογή των οδηγιών της Ε.Ε. Οι διαφωνίες τους βρίσκονται σε επιμέρους πλευρές.
Στα ΕΛΠΕ και την ΕΚΟ υπέγραψαν  τις απαιτήσεις  της εργοδοσίας για χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων για μείωση μισθών, ιδιαίτερα για τους νέους.
Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να τους έχουν καμιά εμπιστοσύνη, να τους εγκαταλείψουν να συστρατευτούν  με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας να παλέψουμε για μια πολιτική που να υπηρετεί τις ανάγκες της δικής μας τάξης.
Σε καλούμε στην πλατιά σύσκεψη όπου θα συζητήσουμε τις εξελίξεις την πείρα από τους αγώνες που αναπτύχθηκαν και την οργάνωση της πάλης ενάντια σε αυτή την πολιτική.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί  στην Αθήνα την ΠΕΜΠΤΗ 14-7-2011 και ώρα .7.00 μ.μ στην αίθουσα της ΟΜ. ΛΟΓΙΣΤΩΝ Αθήνας (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: