Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

«Όχι» σε δημοψήφισμα, «ναι» σε εκλογές λέει το ΚΚΕ με την γενική γραμματέα της ΚΕ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα να ξεκαθαρίζει ότι το αίτημα αυτό διατυπώνεται από το ΚΚΕ υπό διαφορετικό πρίσμα από των άλλων κομμάτων: Για να προκύψει λαϊκό ταξικό κίνημα και αδύναμη κυβέρνηση.

«Όχι» σε δημοψήφισμα, «ναι» σε εκλογές λέει το ΚΚΕ με την γενική γραμματέα της ΚΕ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα να ξεκαθαρίζει ότι το αίτημα αυτό διατυπώνεται από το ΚΚΕ υπό διαφορετικό πρίσμα από των άλλων κομμάτων: Για να προκύψει λαϊκό ταξικό κίνημα και αδύναμη κυβέρνηση.

Κατά την ομιλία της στη συζήτηση για παροχή ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η Αλέκα Παπαρήγα τάχθηκε κατά της πρότασης του πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, κάνοντας λόγο για προσπάθεια ξεγελάσματος του λαού.

«Με 1,5 εκατομμύρια ανέργους, με τη δημόσια περιουσία υποθηκευμένη η κυβέρνηση φέρνει δημοψήφισμα με πολλές παγίδες», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για την άλλη όψη της άγριας καταστολής».
Σχολιάζοντας τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης σημείωσε ότι «η ανασχηματισμένη κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεγελάσει όσους ξεγελούσε μέχρι τώρα».
Υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση «θα περάσει» ως η κυβέρνηση που «θα κλείσει την ελεγχόμενη χρεοκοπία», «θα κλείσει τα διαδοχικά Μνημόνια» και τον «έκτακτο δανεισμό - μαμούθ των 90 - 100 δις ευρώ» και πρόσθεσε ότι, αυτά θα τα παρουσιάσει σαν νίκη.
Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτήρισε φαρσοκωμωδία όσα διημείφθησαν μεταξύ των κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά για κυβέρνηση συνεργασίας, ανέφερε όμως ότι η διαδικασία αυτή δεν απέτυχε, γιατί «εξοικειώθηκε η κοινωνία», ενώ εκτίμησε ότι «το σενάριο θα προχωρήσει» με άλλη διάταξη δυνάμεων.
Αναφερόμενη στις ιδιωτικοποιήσεις κατά τη δευτερολογία της, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι ήταν «προαποφασισμένες και προσχεδιασμένες» από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να εξασφαλιστούν ξένες επιχειρήσεις που θα εκμεταλλεύονται δημόσια περιουσία και θα καταβάλλουν αισχρούς μισθούς στον εργαζόμενο λαό.
Επίσης η κ. Παπαρήγα έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση της ΠΥΡΚΑΛ και αναφέρθηκε σε παλαιότερη περιοδεία του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών Σπύρου Κουβέλη κατά την οποία ο υφυπουργός εκτίμησε ότι πρόκειται για μια περιοχή καταπληκτική που θα μπορούσε να γίνει το δεύτερο Γκάζι της Αθήνας. «Δηλαδή, η αμυντική βιομηχανία της χώρας να γίνει φιλέτο για το δεύτερο Γκάζι της Αθήνας!», σχολίασε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ και απέρριψε την επιχειρηματολογία σύμφωνα με την οποία «το δημόσιο κοστίζει περισσότερο από τον ιδιωτικό τομέα», επιχειρηματολογία την οποία απέδωσε στην προσπάθεια να συμπιεστούν οι μισθοί και να συρρικνωθούν τα εργασιακά δικαιώματα.
Εκτίμησε ότι εξωθεσμικά αλλά και θεσμικά κέντρα έχουν επιλέξει για την Ελλάδα τις κυβερνήσεις συνεργασίας, στην προσπάθεια να ανακόψουν τις θετικές διεργασίες που εξελίσσονται μέσα στο λαό. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ παρατήρησε επίσης ότι κάθε φορά που γίνεται η καταγγελία των εξωθεσμικών κέντρων από τα δύο μεγάλα κόμματα είναι σε περίοδο που διαπιστώνεται η συρρίκνωση της εκλογικής βάσης που τα στήριζε.
Ταυτόχρονα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ έσπευσε να προειδοποιήσει για τις αλλαγές που προωθούνται στο πλαίσιο της νέας δομής του ΝΑΤΟ. «Μας απασχολεί ασφαλώς πολύ η ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί. Αλλά πρέπει ταυτόχρονα να επισημάνουμε ότι αυτή την περίοδο είναι η προώθηση της νέας δομής του ΝΑΤΟ. Θα έχουμε μικρές ευέλικτες μονάδες και από Γερμανία και Ιταλία. Θα κάνει κουμάντο το ΝΑΤΟ που έχει καταργήσει τους λεγόμενους εθνικούς χώρους» είπε η κ. Παπαρήγα και προειδοποίησε:
« Όπου η πλευρά του κεφαλαίου δεν ανοίγει δρόμο με την ειρήνη ανοίγει με τα όπλα»
Πηγή:www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: