Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει...Η ΟΝΕ και το ευρώ όμως ; Φέρετρο, ευρώ και η Ελληνική σημαία...


thumb
Το πρωτοσέλιδο του Spiegel που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα έχει τίτλο: «Ξαφνικά και αναμενόμενα», ενώ στον υπότιτλο υπάρχει η εικόνα του ευρώ, με μαύρη ταινία πένθους, πάνω σε φέρετρο που πάνω έχει την ελληνική σημαία. Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα του πως η ΟΝΕ εξελίσσεται σε μεγάλο κίνδυνο για το μέλλον της Ευρώπης, καθώς κι ότι το ευρώ κρατά μαζί αταίριαστες εθνικές οικονομίες.
Στην εκτίμηση του το Spiegel σημειώνει πως η Ευρώπη κλυδωνίζεται οικονομικοτεχνικά και ως ιστορικό εγχείρημα έχει χρεοκοπήσει. Παράλληλα, συμπληρώνει πως οι πολίτες των Ευρωπαϊκών χωρών είναι προβληματισμένοι και θυμωμένοι με τα τερτίπια των κυβερνήσεων και τη διαχείριση των χρημάτων τους και συνεπώς βγαίνουν κατά εκατομμύρια στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι: «Ωστόσο οι πολιτικοί ποντάρουν σε ολοένα νέα προγράμματα.
Πρόκειται για λάθος δρόμο» προσθέτει.
Σε άλλο άρθρο του περιοδικού υπάρχει αναφορά στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών που φαιρεται να έχει επεξεργαστεί πρόταση δανειακής βοήθειας προς τη χώρα μας, ύψους 120 δισ. Ευρώ, που θα συμπληρώνεται με ομόλογα του προσωρινού ταμείου σταθερότητας EFSF για τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών. Συνάμα, τα συγκεκριμένα ομόλογα, θα διοχετευτούν στις τράπεζες, ως εγγυήσεις για τη χρηματοδότηση τους.

Πηγή:www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: