Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» Με το ΚΚΕ στο δρόμο για τις ανάγκες της νέας γενιάς


Η εκκίνηση για το ετήσιο αντάμωμα της νεολαίας με το Φεστιβάλ της ΚΝΕ έχει ήδη γίνει. Οι πρώτες εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ έγιναν χτες και το επόμενο διάστημα θα πληθύνουν.
«Ο δικός σου δρόμος - για τις δικές σου ανάγκες. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό», είναι το κεντρικό σύνθημα - μήνυμα του φετινού Φεστιβάλ, που για άλλη μια χρονιά θα απλωθεί σε όλη τη χώρα, αντανακλώντας στις εκδηλώσεις του τον πολιτικό και πολιτιστικό του χαρακτήρα, αντανακλώντας το μεράκι και την αξία της εθελοντικής δουλειάς των μελών και φίλων της ΚΝΕ που μόνοι τους, χωρίς πλαστικούς σπόνσορες, στήνουν τις φεστιβαλικές τους γιορτές.
Στο πλαίσιο του 37 Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα γίνουν φέτος πολλά εργατικά Φεστιβάλ και πολλά μαθητικά Φεστιβάλ. Σταθμό σε όλη αυτή την καλοκαιρινή δραστηριότητα της ΚΝΕ θα αποτελέσει και φέτος το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της Οργάνωσης που θα γίνει στη Στερεά Ελλάδα, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιούλη.
Υπάρχει άλλος δρόμος
Το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ αντανακλά και το περιεχόμενό του, το μήνυμα που θέλει να δώσει στη νεολαία. Για αυτό το μήνυμα, για τους στόχους της ΚΝΕ μέσα από το φετινό Φεστιβάλ, μίλησε στο «Ριζοσπάστη» ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, που επισήμανε:
«Το τελευταίο διάστημα η επιδρομή της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της δεν έχει τελειωμό. Δε θα μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα από τη ζωή των λαϊκών οικογενειών προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές. Τώρα είναι η ώρα ο λαός να παρέμβει οργανωμένα, να χτίσει γερό τείχος με την πάλη του απέναντι στα μονοπώλια και τα κόμματά τους, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ. Αυτό φοβούνται οι καπιταλιστές. Μη και συναντηθούν η δικαιολογημένη οργή του λαού με την επαναστατική στρατηγική του ΚΚΕ. Γι' αυτό και οι νέοι κομμουνιστές, τα μέλη της ΚΝΕ το επόμενο διάστημα θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις κάνοντας το καθήκον τους απέναντι στην εργατική τάξη και τα παιδιά της ώστε οι φετινές εκδηλώσεις του 37ουΦεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" να μεταφέρουν σε χιλιάδες λαού και νεολαίας το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα. Οτι ναι, υπάρχει άλλος δρόμος. Ο δικός σου δρόμος, για τις δικές σου ανάγκες, με το ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό. Γιατί η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία μπορούν και πρέπει να ζήσουν καλύτερα. Υπάρχει λύση για το λαό και η λύση αυτή περνάει μέσα από τη μετατροπή της δίκαιης αγανάκτησης του λαού και της νεολαίας σε οργανωμένη δράση, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.
Το επόμενο διάστημα η φεστιβαλική δραστηριότητα της Οργάνωσης, τα μαθητικά φεστιβάλ, το διήμερο της ΚΝΕ στη Ρούμελη αλλά και το κεντρικό φεστιβάλ στην Αθήνα, θα ανοίξουν πλατιά τη συζήτηση για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο από την κρίση, για την επαναστατική ανατροπή και τη σοσιαλιστική διέξοδο. Θα αναδείξουμε ότι οι ανάγκες της νεολαίας για μόρφωση, δουλειά με δικαιώματα, ζωή, ελεύθερο χρόνο, υγεία, κατοικία, πρόσβαση στον πολιτισμό, αθλητισμό δε χωρούν στα κέρδη των καπιταλιστών. Οτι δεν υπάρχουν λύσεις κοινές για το κεφάλαιο και το λαό. Τώρα χρειάζεται οργάνωση και αντεπίθεση για το Σοσιαλισμό, γιατί μόνο μέσα από την κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο μπορεί να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη για το λαό που θα βασίζεται στην κάλυψη των συνεχώς διευρυνόμενων κοινωνικών αναγκών. Θα αναδείξουμε τα ιστορικά όρια του καπιταλισμού σε αντιπαράθεση με τις κατακτήσεις και τα επιτεύγματα της εργατικής εξουσίας, του Σοσιαλισμού», τόνισε ο Σ. Παρίσης.
Ιδιαίτερο κάλεσμα στους νέους που βιώνουν πιο έντονα τις συνέπειες της κρίσης
Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι μια ετήσια δραστηριότητα της Οργάνωσης, όχι ξεκομμένη από την υπόλοιπη δράση της, αλλά μια δραστηριότητα που αντανακλά ακριβώς τη δράση της οργάνωσης όλη τη χρονιά στα σχολεία, στις σχολές, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές. Στο Φεστιβάλ ξαναζωντανεύουν πετυχημένες πρωτοβουλίες που έχει πάρει η ΚΝΕ μέσα στη χρονιά, καταγράφονται στο κίνημα, στους χώρους της νεολαίας και κυρίως, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ γίνονται χώρος συνάντησης της ΚΝΕ με νέους που συναντήθηκαν και γνωρίστηκαν με την Οργάνωση μέσα στους αγώνες.
Ετσι, όπως εξηγεί ο Σ. Παρίσης: «Μέσα από όλη αυτή τη δραστηριότητα επιδιώκουμε να συζητήσουμε με όσο γίνεται περισσότερους νέους και νέες, ιδιαίτερα με νέους που βιώνουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης πιο έντονα λόγω θέσης στην παραγωγή και λόγω κοινωνικής καταγωγής, με νέους που βρίσκονται στην κατάρτιση και στη μαθητεία, στη νυχτερινή εκπαίδευση. Θα απευθυνθούμε πλατιά στα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών οικογενειών που είναι άνεργα, στους φοιτητές και σπουδαστές που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στο πλευρό μας.
Το φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" αποτελεί πρωτοπόρα παρέμβαση και μαχητική πρόταση ζωής, πάλης και προοπτικής, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, κόντρα στα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι αποτέλεσμα της μαχητικότητας και πρωτοβουλίας των χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ. Είναι φτιαγμένο με αισιοδοξία για ένα μέλλον σοσιαλιστικό, με εμπιστοσύνη και σεβασμό στην εργατική τάξη, στους ανθρώπους του μόχθου, στα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων».
Πλήθος εκδηλώσεων το επόμενο διάστημα
Μ' αυτό το πνεύμα το αμέσως επόμενο διάστημα γίνονται πλήθος εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις. Ανάμεσά τους:
  • Στον Πειραιά. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο πάρκο Δηλαβέρη, την Παρασκευή 17 Ιούνη και τοΣάββατο 18 Ιούνη, οπότε και θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.
Την πρώτη μέρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Βιβλιοπαρουσίαση του «Ο άνθρωπος αυτός ο Γίγας». Εκδήλωση με θέμα «Τι σχολείο θέλουμε, σε ποια κοινωνία». Ερασιτεχνική δημιουργία, μαθητικά συγκροτήματα. Λαϊκό τραγούδι από το συγκρότημα «Ο δρόμος». Τη δεύτερη μέρα: Εκδήλωση με θέμα «Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις». Συζήτηση με νέους εργαζόμενους με θέμα «Η οικονομική κρίση του καπιταλισμού, οργάνωσε την πάλη σου για την αντεπίθεση». Θεατρικό από το Γυναικείο Σύλλογο Πειραιά (μέλος της ΟΓΕ). Ομιλία από τοΓραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρή Χιώνη. Ερασιτεχνική δημιουργία. Λαϊκό τραγούδι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.
  • Στο Βόλο, στις 17 Ιούνη, στο πάρκο Ρήγα Φεραίου. Θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στα Τρίκαλα, στις 17 Ιούνη, στο Μύλο Ματσόπουλου. Θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.
  • Στην Καρδίτσα, στις 18 Ιούνη, στο Παυσίλυπο. Θα μιλήσει ο Β. Μεταξάς, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Το Φεστιβάλ της Οργάνωσης ΤΕΙ Αττικής της ΚΝΕ, θα γίνει το Σάββατο 18 Ιούνη στο χώρο του ΤΕΙ Πειραιά και το πρόγραμμά του έχει ως εξής: Βιβλιοπαρουσίαση του «Ο βασιλιάς άνθρακας». Μουσικό αφιέρωμα στον Κώστα Βάρναλη. Σύσκεψη μεταναστών σπουδαστών και φοιτητών. Ομιλία του Γιάννη Πρωτούλη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ. Λαϊκό γλέντι.

ΠΗΓΗ-ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: