Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση του KΚΕ για τις προτάσεις της ΝΔ (12/5/2011)






Η ΝΔ προτείνει μια αντιλαϊκή πολιτική με γαλάζιο περιτύλιγμα, φιλοδοξώντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη της πλουτοκρατίας, ώστε να ηγηθεί αυτή μιας νέας, πιο επιθετικής συναίνεσης μεταξύ των αστικών κομμάτων, με σκοπό να ισοπεδωθούν κυριολεκτικά τα λαϊκά δικαιώματα.
Με τις θέσεις της πλειοδοτεί έναντι της κυβέρνησης σε νέες  φοροαπαλλαγές και προνόμια προς όλα τα τμήματα του μεγάλου κεφαλαίου που έχουν συσσωρεύσει τεράστια κέρδη και ευθύνονται για την κρίση και το χρέος. Αυτό είναι το «δημιουργικό σοκ» για την «επανεκκίνηση της οικονομίας με αποενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας» που προτείνει ως έξοδο από την κρίση.
Είναι υπόσχεση ανόδου κερδοφορίας των  μεγάλων καπιταλιστών την οποία θα πληρώσουν και πάλι οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί επιχειρηματίες  με νέα δεινά. Υπόσχεται εσωτερική υποτίμηση του νομίσματος με πληρωμή του δημοσίου με κρατικά ομόλογα.


Είναι κοροϊδία οι υποσχέσεις για μείωση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, η αποκατάσταση της ελάχιστης σύνταξης των 700 ευρώ και οι περικοπές στα λεγόμενα ρετιρέ.
Οι ισχυρισμοί ότι το μνημόνιο της Ιρλανδίας ή της Πορτογαλίας είναι καλύτερο από το ελληνικό δεν είναι σοβαροί. Και οι θέσεις της ΝΔ καταδεικνύουν το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται τα αστικά κόμματα να διαχειριστούν την καπιταλιστική κρίση και επιχειρούν με λεκτικά παιχνίδια να κρύψουν από το λαό την κοινή αντιδραστική στρατηγική τους. Αποδεικνύεται και πάλι ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν αλλάζουν, γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνοι για το λαό, γιατί το σύστημα που υπηρετούν είναι ξεπερασμένο και δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς αντιλαϊκά μέτρα, χωρίς κοινωνική οπισθοδρόμηση.





Δεν υπάρχουν σχόλια: