Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ του ΚΚΕ(μ-λ): Κάτω η κρατική τρομοκρατία και καταστολή. Με μαζικούς αγώνες να απαντήσουμε στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ




Τετάρτη 11 Μαΐου 2011


  

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει στον ελληνικό λαό το δολοφονικό χτύπημα της απεργιακής διαδήλωσης της 11ης Μάη στην Αθήνα. Το μπλοκ της Ταξικής Πορείας, αλλά και άλλα μπλοκ δέχτηκαν την απρόκλητη και μανιασμένη επίθεση των ΜΑΤ, που περικύκλωσαν τη διαδήλωση και με γκλομπ και δακρυγόνα επιχείρησαν να τη διαλύσουν. Το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός αρκετών διαδηλωτών, πολλοί από τους οποίους διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ένας, μάλιστα, με σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι που χρειάστηκε να χειρουργηθεί άμεσα.


Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι η πολιτική του μνημονίου και το νέο πακέτο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζει θα συναντήσουν την αντίσταση του λαού και της νεολαίας.
Και, εκτελώντας πιστά τις εντολές του ΔΝΤ και της ΕΕ, προσπαθεί να στείλει το μήνυμα ότι δε θα επιτρέψει την παραμικρή αντίδραση από το λαό. Ο λαός, όμως, δε μπορεί να δεχτεί αυτή την επίθεση. Η μαζική συμμετοχή του στους αγώνες ενάντια σε αυτήν την πολιτική είναι η μόνη απάντηση στην κρατική καταστολή, αλλά και η μόνη του δυνατότητα για να υπερασπιστεί τα στοιχειώδη του δικαιώματα.  



Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

1 σχόλιο:

Giannis Pit. είπε...

Δολοφονικές καθαρά οι προθέσεις της επίθεσης...! χτυπούσαν κόσμο με ανάποδα γκλομπ....!