Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Αθλια προπαγάνδα σε βάρος του Κ.Κ.Ε από την εφημερίδα "Έθνος".



Άθλιους συνειρμούς σε βάρος του ΚΚΕ επιχειρεί το «Εθνος» του περασμένου Σαββάτου, όπου παρουσιάζει μια φωτογραφία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τίτλο «Καταστολή» και λεζάντα όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «την επισήμανση ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, "φαινομενικά, η μόνη λύση είναι η καταστολή" έκανε η Αλ. Παπαρήγα με αφορμή το χάος στο κέντρο της Αθήνας. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναγνώρισε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη επιτήρηση μετά τις 10 το βράδυ, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να περιφρουρεί το κέντρο της Αθήνας η "Χρυσή Αυγή"»...
Το σχόλιο αφήνει να εννοηθεί ότι το ΚΚΕ ζητάει μεγαλύτερη καταστολή, τη στιγμή που το ΚΚΕ, μέσα από την τοποθέτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, πρόβαλε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο μέτρων αντιμετώπισης της κατάστασης σε όφελος Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων, ξεκαθαρίζοντας επίσης ότι η επιτήρηση από την Αστυνομία χρειάζεται «για να διαφυλάσσει από την εγκληματικότητα και όχι για να σπάνε τα κεφάλια διαδηλωτών».

Την ίδια στιγμή, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ την περασμένη Παρασκευή τονίζεται: «Αυτήν ακριβώς την κατάσταση αξιοποιούν διάφοροι μηχανισμοί και υπηρεσίες, ρατσιστικές οργανώσεις και συμμορίες, που θέλουν να αναπτυχθούν φαινόμενα μίσους, αντιπαράθεσης και σύγκρουσης μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών με βάση το χρώμα, την εθνική καταγωγή και το θρήσκευμα, για την καλλιέργεια της διάσπασης και της εχθρότητας μεταξύ των εργαζομένων, αλλά και για την προώθηση ευρύτερων αντιλαϊκών, αντιδραστικών σχεδιασμών. Επιδιώκουν, μέσω του κλίματος φόβου, αβεβαιότητας και τρομοκρατίας, να δικαιολογήσουν τη λήψη βάρβαρων μέτρων καταστολής. Στόχο δεν έχουν μόνο τους μετανάστες αλλά όλους τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Θέλουν να τσακίσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα, να αποπροσανατολίσουν, να εγκλωβίσουν τη λαϊκή αγανάκτηση σε αντιδραστική κατεύθυνση, να συσκοτίσουν το ποιοι είναι οι μεγάλοι ληστές και εκμεταλλευτές του λαού, να βγάλουν λάδι την πλουτοκρατία και τα κόμματα που την υπηρετούν».
Ας μην παριστάνουν τους ανήξερους, λοιπόν, γιατί οι θέσεις του ΚΚΕ ήταν και είναι ξεκάθαρες.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: