Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ κατηγορούν το κόμμα της Δεξιάς ΔΗΣΥ ότι χρησιμοποιεί τις Βουλευτικές Εκλογές για να προωθήσει την προεδρική υποψηφιότητα Αναστασιάδη στις εκλογές του 2013.



Τις πραγματικές προθέσεις του ΔΗΣΥ που δεν είναι άλλες από τη διάσπαση της Κυβέρνησης και η προεδρική υποψηφιότητα Αναστασιάδη στις εκλογές του 2013, αποκαλύπτουν οι χθεσινές δηλώσεις του Ευρωβουλευτή και στελέχους του ΔΗΣΥ Ιωάννη Κασουλίδη.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου σε χθεσινές του δηλώσεις αφού επανέλαβε ότι δυστυχώς οι αποκαλύψεις του Συναγερμού δεν έχουν τέλος, τόνισε: «Αντί να θέτουν ενώπιον του κυπριακού λαού τις θέσεις και τις πολιτικές τους και να αφήσουν τον λαό να αποφασίσει εάν τις υιοθετεί ή όχι, αντί το ενδιαφέρον τους να εστιάζεται στα κρίσιμα ζητήματα και στην προσπάθεια που καταβάλλεται για να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά ξεφεύγοντας από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αποκαλύπτουν δια στόματος του κ. Κασουλίδη τις πραγματικές τους προθέσεις». 
Οπως σημείωσε ο Στ. Ευαγόρου «διασυνδέοντας το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών με τις προεδρικές εκλογές του 2013, ο κ. Κασουλίδης καλεί το ΔΗΚΟ να αποχωρήσει από την Κυβέρνηση και να προχωρήσει σε νέες συνεργασίες ενόψει των προεδρικών εκλογών. Καλεί τους ΔΗΚΟϊκούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές ως αυτές να αποτελούν δημοψήφισμα στήριξης ή όχι της συνεργασίας με το ΑΚΕΛ».
Εκφράζοντας τη θλίψη του ΑΚΕΛ για αυτές τις δηλώσεις, ο Στ. Ευαγόρου επεσήμανε ότι «δεν μας εκπλήσσουν». 
«Ως ΑΚΕΛ εδώ και καιρό καταγγέλλουμε ενώπιον του κυπριακού λαού τις μεταλλάξεις του ΔΗΣΥ και του κ. Αναστασιάδη, οι οποίοι στο βωμό της εξυπηρέτησης του μοναδικού τους στόχου, αυτού της επανόδου τους στην εξουσία, θυσιάζουν τα πάντα και μεταμορφώνονται συνεχώς», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως «σε μια τόσο δύσκολη φάση και για το κυπριακό και για την οικονομία, ο ΔΗΣΥ αποδεικνύει ότι δεν νοιάζεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά για τη διάσπαση της Κυβέρνησης». 
Το μόνο που πραγματικά νοιάζει τον κ. Αναστασιάδη και τους συνοδοιπόρους του στο ΔΗΣΥ, τόνισε ο Στ. Ευαγόρου, «είναι η προεδρική υποψηφιότητα του το 2013 και η εκλογή του. Γι’ αυτό επιθυμούν διάλυση της κυβέρνησης. Γι’ αυτό ισοπεδώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Και σε αυτό θέλουν να σύρουν και τα κόμματα του ευρύτερου δημοκρατικού, κεντρώου και προοδευτικού χώρου».
Συνεχίζοντας ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ υπογράμμισε ότι την ερχόμενη Κυριακή ο κυπριακός λαός επιλέγει υπεύθυνα. «Στηρίζοντας το ΑΚΕΛ, στηρίζει αξιοπιστία και υπευθυνότητα στο Κυπριακό, στηρίζει  συνέχιση και ολοκλήρωση του φιλολαϊκού προγράμματος διακυβέρνησης του Προέδρου Χριστόφια. Στηρίζει τέλος, σταθερότητα και ελπίδα για τον τόπο και το λαό μας» κατέληξε.
ΔΗΚΟ: Εξυπηρέτηση προσωπικών 
φιλοδοξιών Αναστασιάδη
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν σε δήλωσή του ανέφερε ότι «θεωρούμε ως ανάξια άλλου σχολιασμού την περιγραφή του διακυβεύματος του εκλογών με την οποία ο κ. Κασουλίδης προσπαθεί να παγιδευτεί το Δημοκρατικό Κόμμα στις στρατηγικές που το μόνο που εξυπηρετούν είναι τις προσωπικές φιλοδοξίες του αρχηγού του».
Στις εκλογές αυτές, πρόσθεσε, ο κυπριακός λαός δεν καλείται να επιλέξει ανάμεσα στη Δεξιά και την Αριστερά την κατεύθυνση της επόμενης μέρας, όπως προσπαθεί να μας πείσει ο κ. Κασουλίδης με τις νεοφανείς του θεωρίες.

Πηγή:www.haravgi.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: