Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΔΗ.Κ.ΚΙ: ΛΙΒΥΗ,ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ


Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ


Η εγκληματική επίθεση των ΗΠΑ και της Νέας Τάξης πραγμάτων στη Λιβύη που γίνεται με το έωλο πρόσχημα της δήθεν υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων αποτελεί πλήγμα στην Ειρήνη, στην διατήρηση των σημερινών συνόρων και στην σταθερότητα στην περιοχή. Δεν έχει καμία σχέση η επίθεση αυτή με τα αιτήματα του εκδημοκρατισμού που εκφράζονται από τον λαό της Λιβύης. Είναι μια ακόμη επιδρομή της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης από αυτές που ζήσαμε στην Γρανάδα, στην Ερυθραία, στο Ιράκ, το Αφγανιστάν κ.ά.

Δυστυχώς, η Ευρωπαϊκή Ένωση ,για μια ακόμα φορά, μετατρέπεται σε υποχείριο του «μεγάλου αδερφού». Ακολουθεί τις εγκληματικές – ληστρικές επιδρομές των ΗΠΑ, προκειμένου να επωφεληθεί, όπως ακριβώς η ύαινα ακολουθεί το λιοντάρι για να αρπάξει ότι περισσέψει από το μακελειό. Αυτή η Ευρώπη, η Ευρώπη των αρπακτικών και των δολοφόνων του Τέξας δεν έχει καμία σχέση με το Σύμφωνο της Ρώμης και την ΕΟΚ και πολύ περισσότερο δεν έχει καμία σχέση με τη Ευρώπη των λαϊκών κινημάτων και των Εθνών.
Το καθεστώς Καντάφι έχει καταφέρει να αποσπάσει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας του από της ΗΠΑ, έχει ξηλώσει τις Αμερικάνικες βάσεις. Αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στα σύνορα του με την Ελλάδα (με την οποία η Λιβύη πρέπει να συν-καθορίσει τα Νότια όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης) και γενικά στη Ν-Α. Μεσόγειο, όπως και παράγοντα που δυσχεραίνει την Μεγάλη Επίθεση που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ στην Περσία καθώς και την επέκταση και ισχυροποίηση του σωβινιστικού – υποϊμπεριαλιστικού καθεστώτος της Άγκυρας σε βάρος της χώρας μας και των λαών της περιοχής. Η νέα περίοδος των συμβιβασμών αυτού του καθεστώτος με της ΗΠΑ αποτελεί και την πραγματική αιτία της αποσταθεροποίησης του.
Η Ελλάδα δεν έχει κανένα όφελος και δεν πρέπει να συμμετάσχει στην εγκληματική ενέργεια αυτή. Να ανασταλεί αμέσως η λειτουργία της Αμερικανικής βάσης της Σούδας και να μην χρησιμοποιηθεί Ελληνικό έδαφος για την εγκληματική επιδρομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: