Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΑΡΚΟΥ, ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ - Η "αξιοποίηση" του Ελληνικού θα βρει αντιμέτωπους τους πολιτικούς και νομικούς αγώνες των κατοίκων


Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων το ταξίδι του κ. Παμπούκη στο Κατάρ, την υπαγωγή του Ελληνικού στη διαδικασία του fasttrackκαι την τροπολογία για την ίδρυση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε:
«Αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας δε μπορεί να σημαίνει αλλαγή χρήσεων για  ανοικοδόμηση ελεύθερων χώρων σε πόλεις με δραματικό έλλειμμα πρασίνου.
Η μυστική διπλωματία  δισεκατομμυρίων ευρώ χωρίς στοιχειώδεις όρους διαφάνειας και η γενική δοκιμή της αντισυνταγματικής νομοθεσίας του fast-track, φοβόμαστε ότι σύντομα θα κάνουν το Βατοπέδι να μοιάζει με παιδική ζαβολιά.

Η κυβέρνηση ας μην υπολογίζει για το Ελληνικό χωρίς τον ξενοδόχο: τους πολίτες της Αττικής, που θα κάνουν το παν πολιτικά και νομικά για να αποτρέψουν έναν οικοδομικό εφιάλτη. Τα 5 δις που φιλοδοξούν να αντλήσουν για το χρέος, καμιά κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να τα χρεώσει στις επόμενες γενιές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: