Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - Συμφωνήθηκε διάλογος για σειρά συγκεκριμένων θεμάτων



Συνάντηση με τη Δημοκρατική Αριστερά είχε σήμερα αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων. Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, είχε προταθεί από την πλευρά των Οικολόγων Πράσινων στα πλαίσια των πρωτοβουλιών τους για προγραμματικό διάλογο με άλλους πολιτικούς χώρους.
Στην αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων συμμετείχαν οι Ιωάννα Κοντούλη, Νίκος Μυλωνάς, Γιάννης Παρασκευόπουλος και Γιάννης Τσιρώνης. Από τη πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς στη συνάντηση πήραν μέρος οι Σάκης Κουρουζίδης, Χαρά Παπαϊωάννου και Δημήτρης Χατζησωκράτης.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι πρότειναν προς τη Δημοκρατική Αριστερά συναντήσεις διαλόγου για τη μεταναστευτική πολιτική, το Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους και τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Τόνισαν ότι ενδιαφέρονται για προγραμματικό διάλογο σε συγκεκριμένη θεματική βάση, με ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις. Η συζήτηση γι' αυτά, μπορεί να βοηθήσει όλες τις πλευρές να εμπλουτίσουν τις θέσεις και την οπτική τους.

Από τη Δημοκρατική Αριστερά προτάθηκε ο διάλογος να επεκταθεί και στην κοινωνική οικονομία, την πολιτική απορριμμάτων και την «αξιοποίηση» του Ελληνικού. Έγινε επίσης αναφορά στην επικείμενη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη βιοποικιλότητα στην Ολομέλεια της Βουλής, την τροπολογία που έχει κατατεθεί, και την ανάγκη ευρύτερου διαλόγου με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τους κοινωνικούς φορείς για προτάσεις πλήρους κατάργησης της εκτός σχεδίου δόμησης. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στον καθορισμό χωριστών συναντήσεων διαλόγου ανά θέμα, για όλα τα ζητήματα που προτάθηκαν.
«Σε καιρούς κρίσης οι πολιτικές δυνάμεις επιβάλλεται να συζητούν μεταξύ τους περισσότερο», τόνισε μετά τη συνάντηση ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων ΓιάννηςΠαρασκευόπουλος.«Όπως έχουμε και άλλη φορά τονίσει, κανείς μας δεν κατέχει απόλυτες αλήθειες και η όσμωση των διαφορετικών απόψεων πάντα βοηθάει στην εξέλιξή τους.Στο πλαίσιο αυτό αναλάβαμε πρωτοβουλία διαλόγου και συμφωνήσαμε με τη Δημοκρατική Αριστερά μια σειρά  συναντήσεων για συγκεκριμένα ζητήματα. Θέματα όπως η μεταναστευτική πολιτική, ο Λογιστικός Έλεγχος του δημόσιου χρέους, οι αλλαγές στους πολιτικούς θεσμούς, αλλά και η κοινωνική οικονομία, η πολιτική απορριμμάτων και το μέλλον του Ελληνικού, ενδιαφέρουν ευρύτερα την κοινωνία. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε το διάλογο με ευρύτερους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, με απώτερη προοπτική την οικοδόμηση θεματικών πλειοψηφιών και τη συμβολή στο ξεπέρασμα της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής κρίσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: