Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ Α.Ε. ΜΕ ΥΨΗΛΑ ΔΙΑΔΑΚΤΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΣΥΛΟ!


WWW.ISKRA.GR

ΑΡΧΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ (!) ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ!

ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!

Αναζωπύρωσε σήμερα με συνέντευξη της στα «ΝΕΑ», η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, την προπαγάνδα υπέρ της επερχόμενης διάλυσης του δημοσίου πανεπιστημίου.


Παράλληλα δε, η Υπουργός Παιδείας, προαναγγέλει την ουσιαστική κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου! Αυτό θα γίνει μέσω της μεταβίβασης της αρμοδιότητας διαχείρισης του ασύλου, από την πρυτανεία σε ένα νέο όργανο το οποίο θα έχει και μη-εκλεγμένα μέλη, το λεγόμενο Συμβούλιο του Ιδρύματος.

Όπως, είναι γνωστό, εδώ και αρκετό καιρό το Υπουργείο Παιδείας, έχει δώσει στη δημοσιότητα ένακείμενο διαβούλευσης, οι βασικές αρχές του οποίου συνίστανται στην μετατροπή των ΑΕΙ - TEIουσιαστικά σε ΑΕ, που θα αναζητούν χρηματοδότηση από την αγορά (λόγω της μείωσης των δημοσίων δαπανών) και  θα επικεντρώνονται στη σύνδεση τους με την αγορά εργασίας (δηλαδή, στη μετατροπή τους σε κέντρα κατάρτισης – επανακατάρτισης). 
Η αποκρυστάλλωση αυτών των βασικών κατευθυντηρίων γραμμών του κειμένου διαβούλευσης, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στα εξής. Πρώτον, παροχές φοιτητικής μέριμνας (σίτιση, στέγαση κλπ) θα παρέχονται μέσω κάποιας μορφής αντιτίμου, ενώ προοπτικά θα υπάρξει και επιβολή διδάκτρων!Δεύτερον, το πανεπιστήμιο από χώρος διάπλασης επιστημόνων θα μεταλλαχθεί σε ένα κέντρο κατάρτισης εξειδικευμένων ημιμαθών, που δεν θα έχουν συνολική οπτική κάποιου επιστημονικού αντικειμένου.


Ένα βασικό στοιχείο το οποίο, αφενός δεν μπορεί να υπάρξει μέσα στο νέο «Πανεπιστήμιο» Α.Ε. που οραματίζεται η Άννα Διαμαντοπούλου, αφετέρου δε αποτελεί βασικό «όπλο» αποτροπής της θέσπισής του, είναι το ακαδημαϊκό άσυλο. Η Υπουργός Παιδείας το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, και για αυτό η σημερινή συνέντευξή της, επικεντρώνεται στην ουσιαστική κατάργηση του ασύλου, εκμεταλλευόμενη την κακή προδιάθεση της κοινής γνώμης εναντίον του, κρύβοντας έτσι παράλληλα τη βαθύτερη ουσία των μεταρρυθμίσεων που σχεδιάζει!


Με ένα σπάρο δυο τρυγόνια για την Κυβέρνηση λοιπόν! Και δεν μιλάμε για την ουσία της μεταρρύθμισης και χτυπάμε ένα από τα αποτελεσματικότερα «όπλα» του εκπαιδευτικού (και όχι μόνο) κινήματος.


Εν τω μεταξύ, τα ανώτερα κλιμάκια της Δικαιοσύνης, φαίνεται πως συνδράμουν την Κυβέρνηση, στην προσπάθειά της, να ποινικοποιήσει τη διεξαγωγή κοινωνικών αγώνων τόσο εντός του ασύλου όσο και γενικότερα.


Επτά από τα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης, έχουν κληθεί να καταθέσουν στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, ως ύποπτοι για το αδίκημα και της προώθησης και διακίνησης μεταναστών(κακούργημα!), λες και οι μετανάστες είναι άβουλα όντα! Παράλληλα οι κλήσεις για κατάθεση, περιλαμβάνουν και την έρευνα σχετικά με τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.


Μεταξύ των κληθέντων είναι ο πρύτανης του Πανεπιστήμιου, Θ. Πελεγρίνης, ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα), σε μια προσπάθεια κατατρομοκράτησης της ακαδημαϊκής κοινότητας!

Τη στιγμή αυτή, τα εκρηκτικά προβλήματα που επιφέρει στην ελληνική κοινωνία η οικονομική κρίση αλλά και τα τροϊκανά μέτρα, επιβάλουν τη δημιουργία ενωτικών αντιστάσεων τόσο των εργαζομένων (ελλήνων και μεταναστών) όσο και των φοιτητών! Κανένας αγώνας δεν μπορεί να τελεσφορήσει, όσο τα αιτήματα και οι αντιστάσεις δεν συνολικοποιούνται! Ας μην ξεχνάμε πως οι φοιτητές είναι, ως επί το πλείστον οι αυριανοί εργαζόμενοι ενώ το κοινό συμφέρον ελλήνων και μεταναστών εργατών, βρίσκεται στην έξοδο των μεταναστών από την παρανομία, και στην εξάλειψη της μαύρης εργασίας για όλους (Έλληνες και ξένους).

ΠΗΓΗ:ISKRA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: