Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Δήλωση του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δημήτρη Βίτσα, στο Ρ/ Σ «105,5 Στο Κόκκινο» για τις εξελίξεις στη Νομική μετά τη συνεδρίαση της Π.Γ. του Κόμματος για το θεμα



Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια για να βρεθεί διέξοδος που θα διευκολύνει την ανάπτυξη του αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας. Η πρυτανεία με τη συνδρομή ΜΚΟ και παρά την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης απέναντί της  έκανε μια θετική πρόταση.
Οι μετανάστες απεργοί πείνας με την υπεύθυνη στάση που δείχνουν την αξιολογούν στην κατεύθυνση της συνέχισης του αγώνα τους και της ανάδειξης του μεταναστευτικού ζητήματος σε άλλο κατάλληλο χώρο.
Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της κυβέρνησης  και βεβαίως απαράδεκτη κάθε σκέψη για προσφυγή σε βία.

Οι δυνάμεις που στοχοποίησαν όχι μόνο τους μετανάστες και τον αγώνα τους αλλά και τις δυνάμεις που τάχθηκαν αλληλέγγυοι με αυτόν, οι δυνάμεις που ιδιαίτερα ανέδειξαν ζήτημα δήθεν κατάλυσης του ασύλου ζητώντας μάλιστα και τη θεσμική κατάλυσή του, απέτυχαν στην προφανή τους προσπάθεια για να οξύνουν τα αδιέξοδα και να προκαλέσουν επιλογές βίας.
Με την αξιοποίηση της πρότασης που έχει διαμορφωθεί οι εκατοντάδες μετανάστες απεργοί πείνας θα έχουν πετύχει μια πρώτη νίκη από κάθε άποψη και κυρίως ηθική μέσα από την ανάδειξη του ζητήματος τόσο στην χώρα μας όσο και διεθνώς. 
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: