Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

ΑΚΕΛ : Τα Θετικά Αποτελέσματα της Κυπριακής Οικονομίας

Ως ΑΚΕΛ χαιρετίζουμε τα θετικά αποτελέσματα για την κυπριακή οικονομία και συγχαίρουμε την Κυβέρνηση η οποία με σκληρή και μεθοδευμένη δουλειά κατάφερε να υπερκαλύψει τους στόχους και τις δεσμεύσεις της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η διαπίστωση ότι η κυπριακή οικονομία έχει εξέλθει οριστικά από την ύφεση μπαίνοντας σε μια σταθερή πορεία ανάκαμψης με βάση τις εκτιμήσεις για τις οικονομικές επιδόσεις μέσα στο 2011.
Συγκεκριμένα η Κυβέρνηση πέτυχε τους δύο βασικούς στόχους που έθεσαν για το 2010 που ήταν η επίτευξη θετικών ρυθμών ανάπτυξης και η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το 6%.
Το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2010 αναμένεται να περιοριστεί στο 5,5% του ΑΕΠ και ο ρυθμός ανάπτυξης να κλείσει με θετικό πρόσημο στο 0,8% σε σχέση με -1,7% την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Αυτά τα θετικά αποτελέσματα επιτεύχθηκαν εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και χωρίς να μειωθεί ούτε κατά ένα σεντ η κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης.
Τα πιο πάνω επιτεύχθηκαν παρά τις ανοίκειες επιθέσεις και την πολεμική που δέχθηκε η Κυβέρνηση, διαψεύδοντας επίσης τις εκτιμήσεις διαφόρων παραγόντων οι οποίοι ανέβαζαν το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 7,4% του ΑΕΠ ενώ για το ρυθμό ανάπτυξης προέβλεπαν από μηδενικό ή ισχνό μέχρι 0,3%.
Θετικές επίσης είναι οι εκτιμήσεις και για το 2011. Ο ρυθμός ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 1,5% - 1,8%, ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα να μειωθεί στο 3,8% υπερκαλύπτοντας έτσι τους στόχους που έθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ως ΑΚΕΛ χαιρετίζουμε επίσης τη πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην παραχώρηση αντισταθμιστικών μέτρων για τα οικονομικά ευάλωτα στρώματα του πληθυσμού.
Εκφράζουμε τέλος τη λύπη μας γιατί ενώ όλοι αναγνωρίζουν τα θετικά αποτελέσματα της οικονομίας, ο ΔΗΣΥ μέσα από μια μικρόψυχη αντιμετώπιση και κριτική συμπεριφέρεται περίπου ωσάν να ενοχλείται από τη θετική πορεία της οικονομίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: