Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός-156 βουλευτές συνένοχοι και συνυπεύθυνοι για τη καταστροφή της Ελλάδας.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ψηφοφορία για τον «μνημονιακό» προϋπολογισμό του 2011 με την οποία έκλεισε η διαδικασία συζήτησής του που ξεκίνησε το Σάββατο.

Υπέρ του Προϋπολογισμού ψήφισαν οι 156 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και κατά 142 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία, υπερψήφισε μονάχα τις δαπάνες της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με εξαίρεση τον βουλευτή της, Πάνου Καμμένου, που καταψήφισε το σύνολο του Προϋπολογισμού.

«Όχι σε όλα» δήλωσαν επίσης, τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, καθώς επίσης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, που έχουν αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ (Δημαράς, Σακοράφα, Οικονόμου και Παπαχρήστος) και οι ανεξάρτητοι βουλευτές που ανήκουν στην Δημοκρατική Συμμαχία και την Δημοκρατική Αριστερά.
Από την συνεδρίαση απουσίασαν οι βουλευτές της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης και Τ. Ιατρίδου, οι οποίοι γνωστοποίησαν την τοποθέτησή τους με επιστολές, που δεν αναγνωρίζονται ως έγκυρες ψήφοι.

Υψηλοί τόνοι στις συζητήσεις για τον «μνημονιακό» προϋπολογισμό

Αυτές οι πέντε ημέρες χαρακτηρίστηκαν από τα βέλη των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος κατά των προβλέψεων του προϋπολογισμού, με κορυφαία την κριτική της Βάσως Παπανδρέου, η οποία τον χαρακτήρισε αναξιόπιστο, μολονότι ανακοίνωσε ότι τελικά θα τον υπερψηφίσει.

Η γραμμή των περισσότερων υπουργών, πάντως, ήταν ότι πρόκειται για προϋπολογισμό «ανάγκης» που πρέπει να τηρηθεί βάσει του μνημονίου. Χαρακτηριστική ήταν η φράση της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, ότι το μνημόνιο είναι «δεκανίκι», το οποίο, αν το αφήσουμε, οι συνέπειες θα είναι προφανείς.


Πηγή:www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: