Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ .Απαίτησαν την επανασύνδεση του ρεύματος σε άνεργη μητέρα

Με μια δυναμική παρέμβαση στο αρμόδιο γραφείο της ΔΕΗ ΑΕ στον Αγιο Δημήτριο Αττικής, δυνάμεις του ΠΑΜΕ, χτες το πρωί, απαίτησαν την άμεση επανασύνδεση της παροχής ρεύματος σε άνεργη μητέρα με δύο παιδιά, η σύνδεση της οποίας διακόπηκε επειδή δεν κατάφερε να πληρώσει το λογαριασμό.
Το στέλεχος της επιχείρησης που αντικαθιστούσε την διευθύντρια, μετά την αποφασιστική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων και την παρουσία της ίδιας της άνεργης που έμεινε χωρίς ρεύμα και ζήτησε διακανονισμό τον οποίο θα είναι σε θέση να αποπληρώσει, δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει άμεσα με τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα, η άνεργη - χρωστά 600 ευρώ - πρότεινε στη ΔΕΗ ΑΕ να δώσει 200 ευρώ προκαταβολή και το υπόλοιπο ποσό να μοιραστεί ισόποσα σε 7 διμηνιαίες δόσεις. Μάλιστα, προ ημερών, είχε επισκεφτεί μόνη της το γραφείο της ΔΕΗ για να ζητήσει ένα διακανονισμό εξόφλησης του λογαριασμού στον οποίο να μπορεί να ανταποκριθεί. Τότε της ζητήθηκε να καταβάλει το 80% του ποσού που χρωστούσε, δηλαδή 480 ευρώ, για να επανασυνδεθεί το ρεύμα, κάτι όμως που ήταν αδύνατο, καθώς δε διέθετε το συγκεκριμένο ποσό.
Η απάντηση της ΔΕΗ ΑΕ δόθηκε αργά το απόγευμα με την απαίτηση να καταβάλει η άνεργη προκαταβολή 250 ευρώ ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα. Ουσιαστικά, για 50 ευρώ, η ΔΕΗ ΑΕ θα αφήσει μια οικογένεια χωρίς ρεύμα, μέσα στις γιορτές, κάνοντας φανερό ότι η διαδικασία του διακανονισμού, όπως την οριοθετεί το αρμόδιο τμήμα της ΔΕΗ, κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί κάθε άνεργο ή εργαζόμενο που αδυνατεί να αποπληρώσει. Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ είχε ενημερώσει νωρίτερα πως αν η απάντηση της ΔΕΗ ΑΕ δεν είναι τέτοια που να επιτρέπει στην άνεργη να αποπληρώσει σταδιακά το χρέος και να επανασυνδεθεί άμεσα η παροχή ρεύματος θα κλιμακώσει την αντίδρασή του.
Είναι φανερό ότι όσο προχωρά η βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τόσο περισσότερες λαϊκές οικογένειες θα βρίσκονται αντιμέτωπες με την ακραία φτώχεια, σε σημείο που να μην μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς της ΔΕΗ, του νερού, του τηλεφώνου κ.ά.
Για το λόγο αυτό, το ΠΑΜΕ απαιτεί:
  • Μείωση κατά 30% των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, καθώς και την απαγόρευση διακοπής ρεύματος, ύδρευσης και σταθερού τηλεφώνου.
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους απολυμένους ανεξάρτητα από όριο ενσήμων.
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τα μαγαζιά ή εργάζονται περιστασιακά.
  • Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας όλων των Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για τις οικογένειες των ανέργων, των επαγγελματιών και φτωχών αγροτών.
  • Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για το διάστημα ανεργίας, για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες και, παράλληλα, απαγόρευση κατασχέσεων κάθε μορφής ιδιοκτησίας τους.
Πηγή:www.rizospastis.gr

4 σχόλια:

kazanias είπε...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΤΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΜΕ

mikiskke είπε...

Φίλε τα τηλ. επικοινωνίας του ΠΑΜΕ είναι: 210.3305219, 210.3301842, 210.3301847

Το έγγραφο που θα αποδεικνύει ότι κάποιος είναι άνεργος ή απολυμένος θα είναι απαραίτητο για να προσκομιστεί στην χ δημόσια υπηρεσία. Εκεί με την συμπαράσταση των μελών του ΠΑΜΕ και τις πιέσεις που θα ασκήσουν στη διοίκηση της υπηρεσίας θα επιτευχθεί η επανασύνδεση του ρεύματος ή του νερού.

Ελπίζω να δεις το μήνυμα μου.

Red Star είπε...

@ mikiskke

Ευχαριστούμε πολύ για το ενημερωτικό σου σχόλιο.Στις δύσκολες μέρες που περνάει ο ελληνικός λαός ,η αλληλεγγύη είναι σημαντική :)

kazanias είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΕΙΔΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ