Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε στη μη βία, συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των πολιτών και απορρίπτουμε συνολικά τη βία από όπου κι αν προέρχεται.
Η χθεσινή έκρηξη βίας στους δρόμους της Αθήνας και σε άλλων πόλεων, είναι επακόλουθο της συσσωρευμένης οργής των πολιτών αλλά και της χρεοκοπίας του πολιτικού συστήματος. Η ατιμωρησία όσων πολιτικών έχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες, καταλήγει να ενθαρρύνει λογικές συλλογικής ευθύνης όλου του πολιτικού κόσμου και να βάζει τους πάντες στο στόχαστρο.

Η βίαιη επίθεση κατά του κ. Χατζηδάκη ανοίγει έναν επικίνδυνο δρόμο: να θεωρείται ο ξυλοδαρμός μέσο πολιτικής κριτικής. Για όσους είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάντια, αρμόζει η πολιτική ή και δικαστική τιμωρία, όχι η βίαιη αυτοδικία.
Χθες όμως βιώσαμε και την άλλη όψη της βίας, καθώς για ακόμα μια φορά η ΕΛΑΣ έκανε εκτεταμένη χρήση βίας και χημικών απέναντι στους διαδηλωτές, μετατρέποντας τους δρόμους σε αρένες. Εικόνες με αστυνομικές μηχανές να περνάνε πάνω από πολίτες, αποτελούν ντροπή για τη Δημοκρατία.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουμε χωρίς συμψηφισμούς την συμπαράσταση μας τόσο στον κ. Χατζηδάκη όσο και στους εκατοντάδες πολίτες που τραυματίστηκαν χθες από την αστυνομική βαρβαρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: