Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - Στηρίζουμε το δικαίωμα των Παλαιστινίων για ελεύθερη πατρίδα

Μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό


 Με αφορμή τη χτεσινή μέρα αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης σημειώνει για τον αγώνα αυτού του βασανισμένου λαού:
Οι Παλαιστίνιοι συνεχίζουν τον αγώνα, παρά τα τεράστια εμπόδια που θέτουν οι ιμπεριαλιστές

«Η φετινή επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης τιμάται από τους προοδευτικούς ανθρώπους σε ολόκληρη τη γη εν μέσω εντονότερης καταπίεσης και παραβίασης όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του. Καταπίεση που εκπορεύεται πλέον ανοιχτά και χωρίς προσχήματα από όλες τις πλευρές: Ισραήλ, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ενωση.
Το Ισραήλ συνεχίζει να επεκτείνει τους εποικισμούς και το τείχος και να κρατά αποκλεισμένη τη Λωρίδα της Γάζας, παράλληλα υποδαυλίζοντας το μίσος των εποίκων έναντι των Παλαιστινίων και χρησιμοποιώντας το για τις ανάγκες επιβολής του.

Οι ΗΠΑ, είτε με Ρεπουμπλικάνους είτε με Δημοκρατικούς, εξακολουθούν να στηρίζουν ποικιλόμορφα τον ισραηλινό επεκτατισμό εξαργυρώνοντας έτσι τη συμβολή του πανίσχυρου ισραηλινού λόμπι στην εθνική τους οικονομία και όχι μόνο.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση εγκατέλειψε και αυτή την υποκριτική λεκτική της στήριξη στα δικαιώματα των Παλαιστινίων με τη συνεχή της προσπάθεια να αναβαθμίσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ. Η ελληνική κυβέρνηση, ειδικότερα, στην προσπάθειά της να στηρίξει τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των φίλων της, δυναμίτισε το παλαιστινιακό ζήτημα με τη σύναψη εμπορικών και στρατιωτικών συμφωνιών με την κυβέρνηση του Ισραήλ.
Οι ιμπεριαλιστές μπορεί να ξαναχαράζουν τα σύνορα της γης με το αίμα των λαών. Οι λαοί, όμως, δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη. Η ΕΕΔΔΑ, από τη μεριά της, δε θα σταματήσει να αγωνίζεται για το αναφαίρετο δικαίωμα των Παλαιστινίων σε μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.
Ζήτω ο αγώνας του Παλαιστινιακού Λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: