Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ετοιμάζουν νέα 48ωρη απεργία οι δημοσιογράφοι

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:00 η συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των δημοσιογράφων προς το κτίριο της ΕΣΗΕΑ, οι οποίοι απεργούν σήμερα, διεκδικώντας εργασιακή ασφάλεια και καλύτερες συνθήκες στα ΜΜΕ.

Λίγο αργότερα, ξεκίνησε η συνέλευση της Ένωσης Συντακτών στον 1ο όροφο του κτιρίου της ΕΣΗΕΑ, κατά την οποία αποφασίσθηκε να δημιουργηθεί μία συντονιστική επιτροπή δημοσιογράφων- όχι απαραίτητα εκλεγμένων εκπροσώπων σωματείων- η οποία θα προχωρήσει μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας στη δημιουργία αιτήματος για 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου και Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, θα δημιουργηθούν διασωματειακές γενικές συνελεύσεις σε κάθε Μέσο έτσι ώστε μέσω των συνελεύσεων να αποφασισθεί η διεξαγωγή της απεργίας, ενώ στη συνέχεια, με το αίτημα αυτό θα μεταβούν στα επιμέρους σωματεία αλλά και στο Διασωματειακό.  Σε περίπτωση δε, που κάτι τέτοιο δεν καταστεί δυνατό, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε απεργίες χωρίς την κάλυψη του Σωματείου.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί ένα επεισόδιο με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Πάνο Σόμπολο, να δέχεται επίθεση με μπουκάλια νερού και πορτοκαλάδες κατά τη διάρκεια της πορείας.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ αναγκάστηκε να καταφύγει μέσα στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να προστατευθεί από την οργή των διαδηλωτών.

Πηγή: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: