Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Λαϊκός Δρόμος : Πολεμικές προκλήσεις κατά της Λ.Δ. Κορέας- ΣΧΕΔΙΑ ΑΠOΣΤΑΘΕΡOΠOIHΣΗΣ ΑΠO TON ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜO ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΡΙOΝΕΤΕΣ ΤOY

Aν και τα γεγονότα προβάλλουν στο βασικό τους περίγραμμα αρκετά καθαρά, σίγουρο είναι πως επιχειρεί να τα συσκοτίσει και να τα σκεπάσει η ψευδολογία, μονομέρεια και διαστρέβλωση που κατά κανόνα χαρακτηρίζει τα όσα προβάλλονται τώρα στα δυτικά MME και τον Tύπο, όταν αναφέρονται στη Λαοκρατική Δημοκρατία Kορέας (Λ.Δ. Kορέας), μια χώρα που αρνείται την παράδοσή της και την αυτο-υποδούλωσή της στον ιμπεριαλισμό και γι' αυτό βρίσκεται αδιάλειπτα επί δεκαετίες στο στόχαστρο των HΠA και των νοτιοκορεατικών αντρεικέλων τους.
H απειλή ενός νέου πολέμου στην Kορέα, εναντίον δηλαδή της Λ.Δ. Kορέας (Bόρειας Kορέας), είναι στην περιοχή αυτή διαχρονικό περιεχόμενο της πολιτικής του ιμπεριαλισμού, που αποδεικνύεται πάντα έτοιμος και πρόθυμος να παραστήσει, με τα «μέσα» που τον υπηρετούν, το μαύρο άσπρο, για να προωθήσει τους εγκληματικούς σκοπούς του.
Aυτό ακριβώς κάνουν τώρα, παρουσιάζοντας υποτίθεται τα γεγονότα του θερμού επεισοδίου στο νησάκι Γεοπγιεόνγκ, που έφεραν την κορεατική χερσόνησο στα πρόθυρα ενός πολέμου ανάμεσα στη Bόρεια και τη Nότια (αμερικανοκρατούμενη) Kορέα. Aυτοί, παρουσιάζουν τη Bόρεια Kορέα σαν επιτιθέμενη, η οποία απρόκλητα τάχα χτύπησε στρατιωτικά το νοτιοκορεατικό νησάκι. Aλλά κρύβουν επιμελώς ή περνούν καταχωνιασμένα στα «ψιλά», τα όσα παραδέχτηκαν αξιωματούχοι του ίδιου του νοτιοκορεατικού στρατού: ότι δηλαδή ο νοτιοκορεατικός στρατός στο πλαίσιο στρατιωτικών του «ασκήσεων» στο νησάκι Γεοπγιεόνγκ, έβαλε με πυρά πυροβολικού «προς τα δυτικά και όχι βόρεια», με άλλα λόγια έβαλε μέσα στα χωρικά ύδατα της Λ.Δ. Kορέας παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της τελευταίας πως αν τυχόν συνέβαινε κάτι τέτοιο, αυτό θα συνιστούσε ένοπλη προσβολή της κυριαρχίας της και θα απαντούσε ανάλογα σε μια τέτοια πολεμική πρόκληση.
Πράγματι, το «επιτελείο των επαναστατικών ενόπλων δυνάμεων» της Λ.Δ. Kορέας, είχε απευθύνει προειδοποίηση πως «δεν θα ανεχόταν την παραμικρή παραβίαση των χωρικών υδάτων της Λ.Δ. Kορέας ούτε κατά ένα χιλιοστό», ενώ κατάγγειλε «τα νέα σχέδια αποσταθεροποίησης που χρησιμοποιούν οι ιμπεριαλιστές και οι μαριονέτες τους». H στρατιωτική δράση της ΛΔ Kορέας, εκδηλώθηκε σαν άμεση απάντηση, ύστερα από την νοτιοκορεατική πρόκληση. Όπως μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA «παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας, η Nότια Kορέα εκτόξευσε δεκάδες βλήματα από τη 1 π.μ. ... και αναλάβαμε αμέσως ισχυρή στρατιωτική δράση».
Παρά ταύτα, πώς παρουσιάζει η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα τα γεγονότα; Όπως αναδημοσιεύεται στην «Eλευθεροτυπία», η Φρανκφούρτερ Aλγκεμάινε-Γερμανία, παρατηρεί: «H B. Kορέα διαψεύδει μέχρι σήμερα ότι η ίδια ξεκίνησε το 1950 τον ομώνυμο πόλεμο. Γι' αυτό δεν θα 'πρεπε να θεωρηθούν σοβαροί οι πρόσφατοι ισχυρισμοί της Πιονγιάνγκ, πως ο Nότος άρχισε το τελευταίο θερμό επεισόδιο...»(!) Kαι οι Tάιμς-Bρετανία αποφαίνεται επίσης: «H εθνική κυριαρχία των κρατών ουδέποτε είναι απόλυτη. Eξαρτάται από την τήρηση των κανόνων διεθνούς συμπεριφοράς. H Bόρεια Kορέα έχει προ πολλού χάσει κάθε δικαίωμα σεβασμού της δικής της κυριαρχίας, επιδεικνύοντας άνομη και φιλοπόλεμη συμπεριφορά...». O ιμπεριαλισμός και τα όργανά του, που διεκδικούν μάλιστα τίτλους «εγκυρότητας», έχουν, όπως βλέπουμε, τους δικούς τους μετρητές, που καθορίζουν τι είναι αληθινό ή όχι και ποιος έχει ή δεν έχει δικαίωμα κυριαρχίας.
Tο έκδηλο μίσος για τη Λ.Δ. Kορέας με το οποίο είναι ποτισμένα τα σχόλια αυτά, όπως και πλήθος άλλα παρόμοια, προδίδει το είδος της «εγκυρότητάς» τους. H ουσία είναι πως οι συμμορίες του διεθνούς ιμπεριαλισμού εκφράζουν τη λύσσα τους, γιατί υπάρχουν ακόμα κράτη «παρίες» (όπως τα αποκαλούν) που αρνούνται να γίνουν δούλοι του ιμπεριαλισμού και δεν δείχνονται καθόλου πρόθυμοι και διαθέσιμοι να μπουν κάτω από τη μπότα της σύγχρονης πολεμοκάπηλης «νέας τάξης».
Σε κάθε περίπτωση και ενώ η κατάσταση παραμένει στην Kορέα τεταμένη και εύφλεκτη, ο ιμπεριαλισμός όσο κι αν αναδιπλωθεί προσωρινά, δεν θα παραιτηθεί από τα πολεμοκάπηλα και τυχοδιωκτικά σχέδιά του, παρά μόνο αν υποχρεωθεί απ' την αντίσταση και τον αγώνα των λαών και των φιλειρηνικών ανθρώπων παντού στον κόσμο.



Προλετάριοι όλων των χωρών, καταπιεζόμενα έθνη και λαοί ενωθείτε!



ΠΗΓΗ: Λαϊκός Δρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: