Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας : Για το εκλογικό αποτέλεσμα του β γύρου

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Για το εκλογικό 

αποτέλεσμα

του β γύρου


Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες,

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας, χαιρετίζει τους εκατοντάδες Ικαριώτες που τελικά μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες όξυνσης και σε πείσμα όλων των σειρήνων, στήριξαν και ενίσχυσαν αποφασιστικά τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δίνοντας της το 47% των ψήφων.
Σε μια από τις πιο δύσκολες συγκυρίες, με τις πολιτικές προβοκάτσιες της ΝΔ δια του κ. Καμμένου, τις οποίες παρέλαβε τοΠΑΣΟΚ μιλώντας για συναλλαγή κάτω από το τραπέζι, με ανοιχτές προβοκάτσιες (όπως ο εμπρησμός στον ΧΑΔΑ  του Αγίου Κηρυκου), τις ψευδολογίες (όπως οι προσφορές ηλεκτρικών συσκευών), τις συκοφαντίες, τον αντικομουνισμό. Την ανοιχτή παρέμβαση των μεγάλων  εκδοτικών συγκροτημάτων τύπου όπως του οργανισμού Λαμπράκη με τα ΝΕΑ και την Καθημερινή του κ. Αλαφούζου καθώς και την παρέμβαση μέρους του εφοπλιστικού κεφαλαίου όπως οι προκλητικές ανακοινώσεις του κ. Σπανού, όλα αυτά συνέθεσαν μια εξαιρετικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, που οδήγησαν στον να μην συζητιούνται τη δεύτερη εβδομάδα οι θέσεις και οι προτάσεις των συνδυασμών, να μην υπάρχει πολιτική αντιπαράθεση, αλλά  μια καλά στημένη επιχείρηση συκοφάντησης και λασπολογίας, στην οποία προσπαθήσαμε να απαντήσουμε όσο μας ήταν δυνατό.  
Το αποτέλεσμα μέσα στις συνθήκες που διεξήχθη ο δεύτερος γύρος αποτελεί μια τεράστια επιτυχία της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Ας μην ξεχνάμε ότι απέναντι μας είχαμε ένα ενιαίο μπλόκ αποτελούμενο από ΛΑΟΣ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ-εφοπλιστέςσυγκροτήματα τύπου, καθώς και την «ανεξάρτητη» ΑΣΠΙ της οποίας η στάση των ψηφοφόρων, καθόρισε τελικά και το αποτέλεσμα του β’  γύρου. 
Αποκαλύφτηκαν! Τα λαϊκά προβλήματα, ο Καλλικράτης, το μνημόνιο, η υποχρηματοδότηση και η εγκατάλειψη, οι συντάξεις πείνας, το μεροκάματο που δεν φτάνει, οι αγωνίες και οι αγώνες των Ικαριωτών, όλα αυτά και πάρα πολλά άλλα δεν είχαν καμία σημασία, κάθε «διαφορά» εξαφανίστηκε προκειμένου να χτυπηθεί ο κοινός εχθρός οι κομμουνιστές οι συνεργαζόμενοι με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και οι αγωνιστές δήμαρχοι της Ικαρίας. Δίκαια ο κ. Αϊβαλιώτης δεν κρύβει τη χαρά του.
Κάνουν μεγάλο λάθος! Δεν ξεμπερδεύουν έτσι εύκολα με τους λαϊκούς αγωνιστές. Ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες εδώ στην καθημερινότητα, στις αγωνίες και στους αγώνες σας. 
         Γιατί οι κομμουνιστές και οι συνεργαζόμενοι με την «Λαϊκή Συσπείρωση» από όποια θέση και αν βρίσκονται συνεχίζουν να παλεύουν για τα δίκια των εργαζομένων, για τα προβλήματα της Ικαρίας. Μπορεί να μην κερδίσαμε την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, κερδίσαμε όμως τη μάχη της αξιοπρέπειας, του όμορφου αγώνα, των καθαρών λόγων.  Μπορούμε να σας κοιτάζουμε στα μάτια και μαζί, να οργανώσουμε τη πάλη για την καθημερινότητα, για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα μας.
       Θα αντισταθούμε στα δεινά που θα φέρει ο «Καλλικράτης» και η εφαρμογή του. Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τη δράση μας και τις πρωτοβουλίες μας για τα λαϊκά προβλήματα μαζί με τις μαζικές οργανώσεις του τόπου μας, τους αγωνιστές και αγωνίστριες στις γειτονιές, στα χωριά,  στους τόπους δουλειάς. Θα παλέψουμε για να αποτρέψουμε τα χειρότερα αλλά και για να έρθουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας, για εμάς και τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: