Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Τη Δευτέρα αρχίζει ο τριήμερος εορτασμός


Τη Δευτέρα αρχίζει ο τριήμερος εορτασμός

Eurokinissi


Αρχίζει τη Δευτέρα, 15 Νοέμβρη, ο καθιερωμένος τριήμερος εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου. Το ιστορικό κτιριακό συγκρότημα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πατησίων, θα ανοίξει από αύριο Δευτέρα για να υποδέχεται επισκέπτες, νέους και μεγαλύτερους, που θυμούνται, συζητούν και προβληματίζονται, για να υποδέχεται εκπροσώπους μαζικών φορέων που με τις αποφάσεις, τα καλέσματά τους και τη δράση τους τιμούν την επέτειο του Νοέμβρη του 1973. Αντίστοιχα, αγωνιστικές εκδηλώσεις γιορτασμού ετοιμάζονται και σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας.
Πρόσκληση συμμετοχής του κόσμου στις εκδηλώσεις εορτασμού στην Αθήνα, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Εορτασμού που συγκροτήθηκε και φέτος. Η Συντονιστική Επιτροπή Εορτασμού που αποτελείται από: Το Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967- 1974, τις Φοιτητικές Παρατάξεις και τοΣύλλογο Μεταπτυχιακών Φοιτητών του ΕΜΠ, την Πρυτανεία με τις Πανεπιστημιακές Κοινότητες του ΕΜΠ, την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων, την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ, την Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, την Προοδευτική Ενωση Μητέρων Ελλάδας.

Στο κείμενό της, η Επιτροπή σημειώνει και καλεί:
«37 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ - σήμερα Νοέμβριο του 2010,
Από αυτόν τον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, χώρο της κορυφαίας αντιδικτατορικής δράσης, της ιστορικής εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, του Ελληνικού λαού και της νεολαίας, αστείρευτης πηγής έμπνευσης των αγώνων.
ΚΑΛΕΙ
Τη νεολαία, τους εργαζόμενους, το λαό της Αθήνας, να συμμετέχουν καθολικά στις εκδηλώσεις της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και στην πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία».


Πηγή: www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: