Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ: Ωρα μεγάλης ευθύνης για το λαό

Ωρα μεγάλης ευθύνης για το λαό
Για τους εργαζόμενους και το λαό, η σημερινή είναι μέρα μάχης, απέναντι σ' έναν αντίπαλο που στο παραβάν της κάλπης είναι ανίσχυρος να αντιδράσει. Η ψήφος είναι βόλι. Το πού θα την κατευθύνει ο λαός, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την επόμενη μέρα, από σήμερα κιόλας το βράδυ, όταν θα βγαίνουν τα πρώτα αποτελέσματα. Ο λαός έχει πολλά να ελπίζει αν η κάλπη βγάλει κάτω το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, πάνω το ΚΚΕ, με ενισχυμένη τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζει το Κόμμα. Μέσα στο παραβάν, κριτήριο για τον καθένα και την καθεμιά από εμάς, είναι η πείρα που έχουμε αποκτήσει από τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όλα τα προηγούμενα χρόνια. Κριτήριο είναι όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια και τα παιδιά μας, στο σπίτι και στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο και το μικρομάγαζο, στο εργοστάσιο και το γραφείο, στην εργατογειτονιά της πόλης και στο χωριό.
Η σημερινή εκλογική μάχη πρέπει να σφραγίσει κυριολεκτικά την απόφαση των ανθρώπων του μόχθου να κάνουν την οργή και τη δυσαρέσκειά τους βήμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, σε ένα δρόμο προς όφελος των πραγματικών τους συμφερόντων.
Ο λαός θα πάλευε σήμερα από καλύτερες θέσεις αν αυτό το βήμα γίνονταν «χτες», όταν το ΚΚΕ προειδοποιούσε για τη θύελλα που έρχεται. Θα αναγκαστεί όμως να παλέψει από ακόμα χειρότερη θέση, αν δεν κάνει σήμερα το βήμα. Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλο χαμένο χρόνο. Ο λαός, με την πείρα που διαθέτει δε δικαιολογείται να κάνει πολιτική αυτοκτονία, ψηφίζοντας τα ίδια κόμματα με το κεφάλαιο, τους υποψήφιους των κομμάτων που ευθύνονται για τα δεινά του.
Οι εργατοϋπάλληλοι, οι μικρομαγαζάτορες που βασανίζονται απ' την αναδουλειά, οι φτωχοί αγρότες, οι άνεργοι, έχουν αμέτρητους λόγους να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», απορρίπτοντας βολικές για το σύστημα επιλογές όπως η αποχή. Αμέτρητους λόγους να γυρίσουν σήμερα οριστικά την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ και στο ΛΑ.Ο.Σ. Να αποδοκιμάσουν την καιροσκοπική αποπροσανατολιστική τακτική του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Να μη τσιμπήσουν στο δόλωμα που του πετάνε οι δήθεν ανεξάρτητοι - αναχώματα για να εκτονωθεί ανώδυνα η οργή. Να μην ψηφίσουν τους εκλεκτούς του συστήματος για τα νέα όργανα της τοπικής διοίκησης. Η σφραγίδα των προγραμμάτων τους έχει την ίδια στάμπα: Φορομπηξία, γενικευμένη ανταποδοτικότητα, συμπράξεις με τους επιχειρηματίες, χορηγίες με τις πολυεθνικές, γενικευμένη ελαστική εργασία, καταστολή και φιλανθρωπίες.
Οσους λόγους έχει ο λαός να μαυρίσει τα κόμματα της πλουτοκρατίας και τους υποψηφίους τους, άλλους τόσους έχει για να υπερψηφίσει τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Οι θέσεις του ΚΚΕ επιβεβαιώθηκαν. Ποτέ δεν έκρυψε την αλήθεια από το λαό. Τα καθαρά λόγια, η συνεπής και αταλάντευτη δράση του υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, αναγνωρίζεται πλατιά από τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία και τις γυναίκες, ανεξάρτητα από τις όποιες πολιτικές διαφωνίες διατηρούν με το ΚΚΕ. Αυτή είναι και η καλύτερη εγγύηση ότι δε θα παρερμηνευτεί η ψήφος όσων κάνουν το βήμα και ψηφίσουν τις δυνάμεις του ΚΚΕ, χωρίς να συμφωνούν σε όλα μαζί του.
Η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που πανελλαδικά στηρίζει το ΚΚΕ σε δήμους και νομαρχίες, θα αποτελέσει τον «εμβρυουλκό» μιας καλύτερης επόμενης μέρας. Με ενισχυμένες τις δυνάμεις που μπορούν και θέλουν να φρενάρουν τη νέα δόση των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, να οργανώσουν την αντεπίθεση. Τις δυνάμεις που δεν καλούν γενικά κι αόριστα σε καταδίκη αυτού του μνημονίου, αλλά που έχουν αντιταχθεί και αντιπαλέψει όλα τα μνημόνια που προηγήθηκαν, είτε λέγονταν Μάαστριχτ, είτε Λισαβόνα. Τις δυνάμεις που είναι έτοιμες να «ματώσουν» για να πάρει «ανάσες» ο άνεργος, ο εργάτης, ο μισθωτός στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ο αυτοαπασχολούμενος, η νεολαία. Για να καταργηθούν οι συμβάσεις μαθητείας για τους νέους, για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, για να μην αλώσουν οι δήμοι και οι επιχειρηματίες τα σχολεία, για να γίνει καθολικό το δικαίωμα στη δωρεάν δημόσια προσχολική αγωγή.
Με ενισχυμένες αυτές τις πρωτοπόρες δυνάμεις στην τοπική διοίκηση, ο λαός θα έχει αποκτήσει ένα δοκιμασμένο σύμμαχο και οργανωτή της πάλης για βρεφονηπιακούς σταθμούς, ιατρεία, σχολικές επιτροπές, κατασκηνώσεις, κέντρα ηλικιωμένων, ελεύθερη πρόσβαση σε αθλητισμό και πολιτισμό, μείωση στο 30% των λογαριασμών, κατάργηση της ελαστικής εργασίας, ελεύθερους χώρους κ.λπ. Με ενισχυμένο ΚΚΕ, από αύριο κιόλας, θα πνεύσει άλλος αέρας εκεί που ζει, εργάζεται, μοχθεί ο λαός. Αέρας αναζωογονητικός, ελπίδας, αισιοδοξίας, προοπτικής. Το ΚΚΕ δεν το έβαλαν και δεν θα το βάλουν ποτέ στο χέρι. Γιατί είναι το μόνο Κόμμα που έχει στρατηγική στόχευση την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων που ιδιοποιούνται τον πλούτο που παράγει ο λαός. Αρα, δεν μπορούν να βάλουν στο χέρι και την ψήφο που θα του εμπιστευτεί ο λαός. Η μόνη που θα ακουμπήσει σε σίγουρα χέρια, που θα βαρύνει υπέρ του λαού, σε έναν ευνοϊκότερο για τον ίδιο συσχετισμό δυνάμεων.
Σήμερα, ο λαός έχει μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να δηλώσει με δυνατή φωνή πως δεν εκβιάζεται, δεν τρομοκρατείται, δεν υποκύπτει σε διλήμματα που θέλουν να τον κάνουν συνένοχο στη βαρβαρότητα που βιώνει, στην πολιτική που τον σπρώχνει στη φτώχεια. Εχει μια μοναδική ευκαιρία να τρομάξει αυτούς που θέλουν να τον τρομοκρατήσουν, να στείλει μήνυμα μέσα και έξω από τα σύνορα της χώρας. Το ΚΚΕ θα πράξει το χρέος του. Ας το πράξει κι ο λαός αναλαμβάνοντας την ευθύνη που του αναλογεί. Σήμερα, να ακούσει αυτό που η εμπειρία του λέει καθαρά: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν αλλάζουν. Να πράξει αυτό που πρέπει, αλλάζοντας πολιτική επιλογή, εμπιστευόμενος το ΚΚΕ. Κι από αύριο να επισφραγίσει αυτή την επιλογή, ανταμώνοντας στον αγώνα για το μέλλον που δικαιούμαστε και μπορούμε να απολαύσουμε, το μέλλον της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: