Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Ψήφος για περιφέρειες, αποτέλεσμα για πρόωρες κάλπες

Περίπου στις 9.30 το βράδυ αναμένεται να υπάρχει η πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, καθώς θα έχει καταμετρηθεί το 10% των ψήφων, βάσει των οποίων θα εκλεγούν οι 13 νέοι περιφερειάρχες και οι 325 νέοι δήμαρχοι.
Ομαλά διεξάγεται η εκλογική διαδικασία για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στη χώρα.

Από τις 7 το πρωί, που άνοιξαν οι κάλπες, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, δεν προέκυψαν ιδιαίτερα προβλήματα.
Οι κάτοικοι της Γαύδου αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στις περιφερειακές εκλογές, καθώς διαμαρτύρονται για τα ανεπαρκή ακτοπλοϊκά δρομολόγια που συνδέουν το νησί με την Κρήτη, όπως επίσης και οι κάτοικοι στο Βελβεντό Κοζάνης οι οποίοι αποφάσισαν αποχή από τις κάλπες αντιδρώντας στη συνένωση του δήμου τους με άλλον γειτονικό.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα και από το αποτέλεσμά τους θα κριθούν οι πολιτικές εξελίξεις, καθώς ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι θα προσφύγει σε πρόωρες εθνικές εκλογές σε περίπτωση που θεωρήσει ότι το αποψινό αποτέλεσμα δεν δίνει την αναγκαία πολιτική νομιμοποίηση στην κυβέρνησή του. Δεν έχει θέσει, ωστόσο, το μέτρο το οποίο θα θεωρούσε ικανοποιητικό και ενδεικτικό στήριξης του εκλογικού σώματος.
"Σήμερα το λόγο έχει ο ελληνικός λαός. Οι Έλληνες δεν φοβούνται. Θα επιλέξουν τους καλύτερους και θα στείλουν κι ένα μήνυμα ισχυρό προς την κυβέρνηση. Μήνυμα για αλλαγή πορείας. Η ελπίδα θα νικήσει και πάλι", δήλωσε από την Πύλο, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο Αντώνης Σαμαράς.
Στις 11.30 θα ψηφίσει στη Νέα Ερυθραία ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο Κάρολος Παπούλιας θα ασκήσει στις 12 το μεσημέρι το εκλογικό του δικαίωμα στο 4ο Λύκειο Ιωαννίνων.
Στου Γκύζη θα ψηφίσει η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην Κυψέλη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Στη Θεσσαλονίκη, όπου ήδη ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος απέφυγε να κάνει δηλώσεις, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης
Οι ψηφοφόροι μπορούν να μαθαίνουν το εκλογικό τους τμήμα στον τηλεφωνικό αριθμό 1500 ή στην ιστοσελίδα www.ypes.gr.
Πηγή: www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: