Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΣ ΕΔΟΝ : ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ στέλνουν στην ανεργία 330 εκπαιδευτικούς

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ εκφράζει την έντονη του δυσαρέσκεια, που για μια ακόμη φορά η συμμαχία των βουλευτών ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και με την πλήρη στήριξη της αντινεανικής ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ κατέθεσαν τροποποίηση νόμου για σταδιακή παράταση του ορίου αφυπηρέτησης των καθηγητών μέχρι το 63ο έτος, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή αναδρομικά από την 1η Σεπτεμβρίου του 2010 αντί από την 1η Σεπτεμβρίου του 2011. Η τροποποίηση του νόμου αυτού στέλλει στην ανεργία 330 εκπαιδευτικούς με σκοπό την εξυπηρέτηση 80 ατόμων οι οποίοι ούτως αλλιώς θα αφυπηρετούσαν.


Ως ΕΔΟΝ, θεωρούμε πραγματικά απαράδεκτο αυτό το προκλητικό ρουσφέτι σε βάρος των ονείρων της νέας γενιάς.
Σε μια περίοδο που όλοι επισημαίνουμε ότι υπάρχει πρόβλημα ανεργίας στους νέους είναι απαράδεκτο οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ να καταθέτουν τέτοιες νομοθεσίες που οξύνουν το πρόβλημα ακόμα περαιτέρω. Νέοι άνθρωποι, φοιτητές και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί οδηγούνται σε περαιτέρω ανεργία στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης. Άραγε ποιοι είναι οι στόχοι τους; Τι επιδιώκουν; Τι αποσκοπούν αυτές οι νεοφιλελεύθερες συνταγές;



Οι στόχοι, οι επιδιώξεις και οι πολιτικές τους αποσκοπούν στα πιο κάτω: 
1. Να διατηρηθούν κάποιοι υψηλόβαθμοι στα ανώτατα κλιμάκια της ιεραρχίας της εκπαίδευσης, εξυπηρετώντας έτσι τα συμφέροντα λίγων προνομιούχων εκπαιδευτικών.
2. Να παγώσουν οι προαγωγές εκπαιδευτικών για τα επόμενα χρόνια και θα τεθούν υπό αμφισβήτηση πρόσφατες προαγωγές.
3. Να ενισχύσει την πίεση πάνω στους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα αφού το ίδιο εγχείρημα θα επιδιωχθεί και στον ιδιωτικό τομέα.
4. Ενώ η αυξημένη ανεργία θα σημαίνει με μαθηματική ακρίβεια αυξημένη δυνατότητα στην εργοδοσία για παραπέρα πίεση στα δικαιώματα και τα ωφελήματα των εργαζομένων. 



Η ΕΔΟΝ, η μαζικότερη οργάνωση νεολαίας, ο υπερασπιστής των κεκτημένων του νεολαιίστικου κινήματος, συνεχίζει τον αγώνα της και καλεί τους συγκεκριμένους βουλευτές όπως αποσύρουν άμεσα την συγκεκριμένη αντινεανική πρόταση νόμου που κλείνει ουσιαστικά την πόρτα και τα όνειρα της νέας γενιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: