Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στις 15 Νοέμβρη !



Στις 15 Νοέμβρη, μέρα που έρχεται η τρόικα στην Ελλάδα, να διατρανώσουμε ότι «δεν έχουμε υποχρέωση να πληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης»
  • Το μνημόνιο δεν είναι ένα πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας, αλλά ένα εργαλείο σωτηρίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Ανεξάρτητα από τα οποιαδήποτε εκλογικά αποτελέσματα, να δείξουμε ότι υπάρχει και η Ελλάδα στην οποία μιλούν οι εργαζόμενοι.
  • Είναι εγγύηση ο οργανωμένος λαός, που παλεύει στον τόπο δουλειάς, στη γειτονιά, στους δρόμους, που απεργεί και που, βεβαίως, αλλάζει και συσχετισμούς.
Ξεχωριστή αναφορά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ στις 15 Νοέμβρη, έκανε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «902»
Κυρία Παπαρήγα, θα έλεγε κανείς ότι ενώ οι άλλοι σταματούν στις 14 Νοέμβρη, εσείς ως ΚΚΕ, μοιάζει να ξεκινάτε στις 15 Νοέμβρη, μια μέρα μετά τις εκλογές. Στην προεκλογική συγκέντρωση ακούσαμε ότι το ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήριο τη Δευτέρα 15 Νοέμβρη, μια μέρα μετά το β΄ γύρο των εκλογών. Γιατί;
Ερχεται η τρόικα εκείνη τη μέρα, υποθέτω ότι μετέθεσε λίγο τον ερχομό της στην Ελλάδα, για να ανακοινώσει τα πράγματα μετεκλογικά και εν πάση περιπτώσει να δώσει και μια στήριξη στην κυβέρνηση. Δεν μπορεί αυτή η μέρα να περάσει έτσι. Εκείνη τη μέρα ο ελληνικός λαός πρέπει να δείξει ότι έχει πάρει χαμπάρι πως το μνημόνιο δεν είναι ένα πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας, αλλά ένα εργαλείο σωτηρίας των επιχειρηματικών ομίλων. Και κυρίως, είναι ένα εργαλείο σωτηρίας των πιστωτών.

Νομίζουμε ότι έχει ξεσκεπαστεί όλη αυτή η ιστορία. Ενδεχομένως την πρώτη στιγμή να υπήρχαν ορισμένοι που αλλιώς να έβλεπαν τα πράγματα. Πρέπει να δουν το λαό στους δρόμους και όχι μόνο να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό.
Δε φοβάστε ότι ένα τέτοιο συλλαλητήριο, την επόμενη μέρα των εκλογών, μπορεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα, όπως λέει και ο κ. Παπανδρέου;
Ισα - ίσα. Για μας, αυτό που είναι εγγύηση, είναι ο οργανωμένος λαός, που παλεύει στον τόπο δουλειάς, στη γειτονιά, στους δρόμους, που απεργεί και που βεβαίως αλλάζει και συσχετισμούς. Εμείς αρχίζουμε να φοβόμαστε αν ο λαός δε μιλάει. Καταλαβαίνουμε, βεβαίως, ο κ. Παπανδρέου, πέρα από την υπογραφή του που έβαλε στο μνημόνιο, συνεχώς διαβεβαιώνει ότι ελέγχει τον ελληνικό λαό και είναι ένας πρόσθετος λόγος για μας - ανεξάρτητα τα οποιαδήποτε εκλογικά αποτελέσματα - να δείξουμε ότι υπάρχει και η Ελλάδα στην οποία μιλούν οι εργαζόμενοι. Αυτή, η άλλη Ελλάδα πρέπει να φανεί, την οποία ο πρωθυπουργός θέλει να τη βάλει στο γύψο.
Για το κλίμα των ημερών και το σκηνικό τρομοκρατίας
Κάντε μας ένα γενικότερο σχόλιο γι' αυτήν την εικόνα που έχουμε λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές, φακέλους «στημένους ή συστημένους»...
Εμείς, από την πρώτη στιγμή βάλαμε το εξής ζήτημα, γιατί σαν πολιτικό κόμμα δεν μπορούμε να λειτουργούμε με το στοιχείο «έχεις απόδειξη», αλλά και με το στοιχείο της πολιτικής εκτίμησης: Τη Δευτέρα βγαίνει ο πρωθυπουργός και θέτει το εκβιαστικό δίλημμα και μιλάει για αποσταθεροποίηση. Προσέξτε, δε μιλάει για έγκριση, ότι θέλει μια ευρύτερη πλειοψηφία να εγκρίνει την πολιτική του, λέει «αποσταθεροποιείται η Ελλάδα».
Αποσταθεροποίηση σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να φανταστεί πολλά - σε μια χώρα που εν πάση περιπτώσει έχουν συμβεί και πραξικοπήματα κ.ά. - γιατί στην Ελλάδα ο όρος αποσταθεροποίηση ερμηνεύεται πολλές φορές με την πείρα του παρελθόντος. Αφού, λοιπόν, λέει αυτό, ύστερα από τρεις μέρες γίνονται αυτά.
Εδώ, λοιπόν, υπάρχουν δύο τινά: 'Η είναι μια ενέργεια ενδεχομένως άσχετη, αλλά που αξιοποιήθηκε από διάφορους κύκλους, ή είναι μια ενέργεια που αφέθηκε να εκδηλωθεί, γιατί θα βοηθούσε το κλίμα. Μα, θα μου πείτε, συμφέρει την κυβέρνηση, αυτό που λένε την «εικόνα της χώρας» στο εξωτερικό; Σε περιπτώσεις πανικού, όταν το κυριότερο είναι να αλυσοδέσεις το δικό σου κόσμο - γιατί ο εκβιασμός είναι κυρίως για τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, δεν εκβιάζονται οι κομμουνιστές - δεν ξέρεις τι κάνεις. Δηλαδή, η ίδια η τοποθέτηση του πρωθυπουργού μπορεί να πυροδότησε κάποιους μηχανισμούς να κάνουν αυτή τη δουλειά. Δε λέω ότι τους έβαλε το ΠΑΣΟΚ, αλλά στην ουσία δίνει πράσινο φως, πυροδοτεί.
Και με την ευκαιρία θέλω να πω ότι θεωρώ απαράδεκτη τη δήλωση του κ. Κουβέλη, ο οποίος έδωσε και ταυτότητα στα «πακετάκια» αυτά. Οτι τις κάνουν άνθρωποι για λόγους ιδεολογίας. Μπορεί και να στρατολογούνται και άνθρωποι που έχουν κάποιες ιδέες, αλλά τα τελευταία χρόνια - συμπεριλαμβανομένης και της Αλ Κάιντα - μπορεί κανείς να δει ότι ο βασικός πυρήνας αυτών των ενεργειών δεν προέρχεται από επαναστάτες ιδεολόγους με λαθεμένη αντίληψη.
 Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: