Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Αλ. Παπαρήγα στην συγκέντρωση στην Κυψέλη: Φουντώνει η συζήτηση για κυβέρνηση συνεργασίας

Στις 7 Νοεμβρίου θα καταγραφεί ο συσχετισμός δυνάμεων που ή θα είναι ευνοϊκός για τον λαό ή για την κυβέρνηση, είπε η γενικής γραμματέας του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Κυψέλης. 

Η κ. Παπαρήγα ανέπτυξε έναν συνολικό προβληματισμό για τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία της ελληνικής οικονομίας υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ηττηθεί η πολιτική που οικοδομήθηκε επί δεκαετίες από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Ζήτησε την ενίσχυση των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης και εξέφρασε την αισιοδοξία της, λέγοντας ότι στις εκλογές θα υπάρξουν και θετικά μηνύματα για το κόμμα της. 
Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αν δεν δεχθούν πλήγμα τα δύο μεγάλα κόμματα, μετά τις εκλογές θα ακολουθήσει νέα επιδρομή κατά των εργαζομένων.

Εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της για τη συζήτηση σχετικά με τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την παραποίηση στοιχείων που δίνονταν στην ΕΕ σχετικά με το έλλειμμα. Η κρίση θα υπήρχε και χωρίς την παραποίηση των στοιχείων, είπε και σημείωσε ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά της μεγάλης κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν ευθύνες και οι διαχειριστές της οικονομίας. 

Η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες φουντώνει η συζήτηση σχετικά με την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας και όπως σημείωσε, καταβάλλονται προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι στην αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. 

Η μάχη των εκλογών θα δείξει αν αυτά τα σενάρια θα ευοδωθούν, τόνισε και αναφερόμενη σε επαφές του προέδρου του ΛΑΟΣ, είπε ότι δεν γίνονται τυχαία . Ο κ. Καρατζαφέρης, πρόσθεσε, προσπαθεί να κάνει το προξενιό της συναίνεσης, ωστόσο θα μπορούσαν να βρουν πιο σοβαρό προξενητή. 

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας της στην πολιτική σημασία των εκλογών. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, δήλωσε, το ΚΚΕ δεν αλλάζει πορεία, γιατί δεν αλλάζει πολιτική και θέσεις . Πάντως, πρόσθεσε η εκλογική αναμέτρηση έχει μεγάλη σημασία γιατί θα καταγραφεί ο συσχετισμός των δυνάμεων. Οι εκλογές, επισήμανε, έχει τον χαρακτήρα σφυγμομέτρησης, αλλά δεν είναι δημοψήφισμα. 

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι έχει μεγάλη σημασία να εκλεγούν όσο το δυνατόν δήμαρχοι και σύμβουλοι που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ, γιατί με τον Καλλικράτη οι περιφέρειες θα διαχειρίζονται μεγάλα κονδύλια, θέματα σχετικά με την υγεία και την παιδεία, αλλά και το περιβάλλον, τα δάση, τις παραλίες και είναι ανάγκη να υπάρχουν άνθρωποι που θα αντισταθούν στα σχέδια των δύο μεγάλων κομμάτων. 

Για το μνημόνιο, είπε ότι υπάρχει, γιατί οι δανειστές της χώρας μας θέλουν να εξασφαλίσουν τα χρήματά τους, ενώ εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες της για την τύχη των μεγάλων επιχειρήσεων όπως της ΔΕΗ και της δημόσιας περιουσίας που θέλουν να πάρουν ιδιωτικές επιχειρήσεις, όχι μόνο ελληνικές αλλά και ξένες που στηρίζονται από την ΕΕ. 

Πηγή: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: