Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Γαλλία: Διαδηλώσεις κατά συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου

Διαδηλώσεις κατά του νομοσχεδίου για τις συντάξεις πραγματοποιούνται σε πολλές γαλλικές πόλεις.Συνολικά 229 συγκεντρώσεις οργανώθηκαν από την ένωση CGT για τη σημερινή ημέρα των κινητοποιήσεων, την τρίτη από την καλοκαιρινή επάνοδο και την πρώτη που διοργανώνεται Σάββατο.Τα συνδικάτα, που αναμένουν να συγκεντρωθούν περί τα «δύο με τρία εκατ. διαδηλωτές», ευελπιστούν πως το κίνημά τους θα διευρυνθεί και στον δημόσιο τομέα, πείθοντας να κατεβούν στον δρόμο και όσους μισθωτούς αμφισβητούν ή φοβούνται τις κινητοποιήσεις.
Οι πρώτες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Ρεν, στο Σαν Μπριέκ (δυτικά), στο Σαιντ Ετιέν, στο Κλερμόν-Φεράν και ακόμη στο Αιξ-εν-Προβάνς και στο Καλαί. Στην πρωτεύουσα και στις μεγαλουπόλεις της Γαλλίας (Νάντη, Λίλη, Μασσαλία) οι συγκεντρώσεις έχουν προγραμματισθεί για το απόγευμα.

Τα συνδικάτα φιλοδοξούν να πειθαναγκάσουν την κυβέρνηση να υπαναχωρήσει για το νομοσχέδιο, που προβλέπει την αύξηση του ορίου ηλικίας στην απασχόληση από τα 60 στα 62 χρόνια τουλάχιστον. Το νομοσχέδιο πρόκειται να εξετασθεί από τη Γερουσία από τις 5 Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: