Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορρέα

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας απέστειλε στον Πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορρέα την ακόλουθη επιστολή:
«Αγαπητέ Σύντροφε Πρόεδρε,
Στο όνομα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα, σας εκφράζω τον θαυμασμό μας για το κουράγιο και την αξιοπρέπεια που επιδείξατε στις δύσκολες ώρες που υπέστη ο λαός σας και εσείς προσωπικά. Καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή την παράνομη κράτησή σας με κίνδυνο και την ίδια σας τη ζωή. Συγχαίρουμε εσάς και το δημοκρατικό λαό της χώρας σας για την αποφασιστικότητα που επιδείξατε να ανατρέψετε τα σκοτεινά σχεδία των πραξικοπηματίων.

Να είστε σίγουρος ότι στις δύσκολες ώρες που περάσατε, δεν ήσασταν μόνος. Εδώ στη μακρινή Ελλάδα, ο λαός μας, ο δημοκρατικός κόσμος, ο κόσμος της αριστεράς, που και αυτός έχει βιώσει την στρατιωτική τυραννία των συνταγματαρχών το 1967-1974, γνωρίζει τις αξίες της ελευθερίας και του αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο.
Η αντίδρασή μας εδώ υπήρξε άμεση, τόσο από πλευράς της Ευρωομάδας μας στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου συμμετέχουμε, τόσο και στην Ελληνική Βουλή, όπου εκδηλώσαμε την άμεση καταδίκη σε βάρος των πραξικοπηματιών και την αλληλεγγύη στη νόμιμη κυβέρνηση του Ισημερινού.
Η αποφασιστικότητά σας, για τη συνέχιση του δημοκρατικού δρόμου των μεγάλων αλλαγών στη χώρα σας και στην υπόλοιπη Λατινική Αμερική, η παραδειγματική σας στάση, θα μείνει χαραγμένη στα δύσκολα αλλά ελπιδοφόρα ιστορικά μονοπάτια που διανύετε για έναν κόσμο ειρήνης, δημοκρατίας και σοσιαλισμού.
Θέλουμε, να εξάρουμε, την παραδειγματική στάση του δορυφορικού καναλιού Τελεσούρ, που για όσους έχουμε τη δυνατότητα στην Ευρώπη να το παρακολουθούμε,  μας έδωσε ένα δείγμα δημοκρατίας, πλουραλισμού και δημοσιογραφικού επαγγελματισμού στις επώδυνες ώρες που βιώσατε εσείς προσωπικά και ο λαός σας.
Οι γυναίκες και άντρες της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα δηλώνουμε την αμέριστη και ανιδιοτελή αλληλεγγύη μας και τη διαθεσιμότητά μας για κάθε βοήθεια και στήριξη στον ανηφορικό και ελπιδοφόρο αγώνα σας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: