Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Η 29η  Σεπτέμβρη που έχει οριστεί από την ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ (ΣΕΣ) ως πανευρωπαϊκή μέρα κοινής δράσης των εργαζομένων αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για συντονισμό των εργατικών συνδικάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο!
Μια ευκαιρία για την ταυτόχρονη οργάνωση κινητοποιήσεων και προπάντων απεργιών και γενικών απεργιών σε μια σειρά χώρες, ξεκινώντας απ’ το Νότο: την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Γαλλία.
Ήδη τα Ισπανικά συνδικάτα έχουν καλέσει 24ωρη γενική απεργία! Στις υπόλοιπες χώρες του Νότου, μια σειρά ομοσπονδίες έχουν προχωρήσει στην διοργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων. Επίσης σε μια σειρά χώρες του Βορρά (Βρετανία, Ιρλανδία, Γερμανία  κλπ) οργανώνωονται συλλαλητήρια ενώ προγραμματίζεται και πανευρωπαϊκή διαδήλωση στις Βρυξέλλες στην οποία αναμένονται τουλάχιστον 100.000 άτομα.

Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να σταλεί ένα διεθνιστικό μήνυμα, κοινής πάλης των εργαζομένων όλης της Ευρώπης ενάντια στον «κοινό εχθρό». Αυτός δεν είναι άλλος από τη συντονισμένη επίθεση του ευρωπαϊκού και διεθνούς κεφαλαίου, που αφού προκάλεσαν την πιο βαθιά και καταστροφική οικονομική κρίση από τη δεκαετία του ’30, τώρα με κυνισμό και ωμότητα τη φορτώνουν στους εργαζόμενους!
Το Ελληνικό εργατικό κίνημα είναι το πρώτο που δέχεται τη βάρβαρη επίθεση των μέτρων κυβέρνησης και τρόικας  και πρέπει να συμμετάσχει δυναμικά στις κινητοποιήσεις στις 29/9. Η απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για απογευματινό συλλαλητήριο αντί για απεργία μπορεί μόνο να περιγραφεί ως εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας για σοβαρή μάχη ενάντια στους κυβερνώντες του ΠΑΣΟΚ αφού την πρώτη φορά που προσφέρεται η δυνατότητα πανευρωπαϊκού συντονισμού σε απεργιακό επίπεδο δείχνουν αδιαφορία! Θα μπορούσε με αφορμή την 29η Σεπτέμβρη η Ελλάδα να δώσει μαζί με την Ισπανία τον τόνο του αγώνα στον ευρωπαϊκό νότο αλλά η συνδικαλιστική ηγεσία επέλεξε την «ανώδυνη» λύση του απογευματινού συλλαλητηρίου.
Παρά τη στάση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας μία σειρά συνδικάτα έχουν ήδη πάρει αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις. Η ΟΜΕ – ΟΤΕ  και η ΟΕΝΓΕ (ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών) έχουν καλέσει 24ωρη απεργία ενώ και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς στάση εργασίας.
Αποτελεί ζήτημα κομβικής σημασίας, σωματεία και ομοσπονδίες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με πρώτα τα σωματεία των κλάδων που χτυπιούνται άμεσα αυτή την περίοδο (ΟΣΕ, συγκοινωνίες, Ταχ. Ταμιευτήριο, Ναυπηγεία Σκαραμαγκα κτλ) να πάρουν αποφάσεις για απεργία και να δώσουν απεργιακό χαρακτήρα στην κινητοποίηση της 29ης Σεπτέμβρη.
Οι δυνάμεις του  Δικτυού Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε όλους τους χώρους δουλειάς θα κινηθούμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση, επιδιώκοντας να δοθεί δυναμικός χαρακτήρας στις κινητοποιήσεις. Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία καθώς και τις επιτροπές αγώνα όπου υπάρχουν να πάρουν στα χέρια τους, να οργανώσουν και να μαζικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις αυτές.
•    Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους.
•    Δεν αναγνωρίζουμε το δημόσιο χρέος της χώρας ως χρέος των εργαζομένων.
•    Αρνούμαστε να κάνουμε οποιαδήποτε θυσία για το ευρώ και την ΕΕ, η λύση είναι οι κοινοί ευρωπαϊκοί αγώνες.
•    Αγωνιζόμαστε για την ακύρωση του μνημονίου και των αντεργατικών μέτρων που πάρθηκαν σε εφαρμογή του. Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.
•    Διεκδικούμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και τις αναγκαίες προσλήψεις στα σχολεία, τα νοσοκομεία και στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και φροντίδας.
•    Αγωνιζόμαστε για πολιτικές προώθησης της πλήρους, σταθερής απασχόλησης και πραγματικής οικονομικής και κοινωνικής στήριξης των ανέργων.
•    Υπερασπίζουμε τον δημόσιο καθολικό και υποχρεωτικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.
•    Διεκδικούμε τη φορολογία των κερδών του κεφαλαίου και των πλουσίων, τη δραστική μείωση των εξοπλισμών και τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
•    Διεκδικούμε την εθνικοποίηση των τραπεζών για να υπερασπίσουμε την κοινωνία και την οικονομία από την κερδοσκοπική απληστία.
Όλοι στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται στις 29/9
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 6μμ, συγκέντρωση συνδικάτων 6:15 μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στα γραφεία της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: