Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Γαλλία: Νέες διαδηλώσεις οργανώνουν τα συνδικάτα


    Νέες κινητοποιήσεις σε όλη τη Γαλλία στις 2 και 12 Οκτωβρίου αποφάσισαν χθες να διοργανώσουν τα συνδικάτα, κλιμακώνοντας έτσι τον αγώνα τους κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί. Η απόφαση αυτή ελήφθη 24 ώρες μετά από την επιτυχημένη κινητοποίηση της Πέμπτης όταν 3 εκατομμύρια διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους για δεύτερη φορά, μετά από τις 7 Σεπτεμβρίου. Τα συνδικάτα είναι αποφασισμένα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους παρά τις δηλώσεις του Γάλλου πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος αντέταξε χθες ένα "όχι σθεναρό και ήρεμο" στους διαδηλωτές και τους απεργούς που ζητούν την απόσυρση της μεταρρύθμισης που θα αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια.


    Τα συνδικάτα χαρακτήρισαν την προχθεσινή ημέρα "μεγάλη επιτυχία", επισημαίνοντας ότι οι διαδηλωτές έφτασαν τα 3 εκατομμύρια, την ώρα που η γαλλική κυβέρνηση εκτιμά ότι ήταν λιγότεροι από 1 εκατομμύριο. Τα συνδικάτα θεωρούν ότι δεν πρέπει να σταματήσει τώρα η κινητοποίηση πόσο μάλλον που πιστεύουν ότι διαθέτουν τη στήριξη της κοινής γνώμης.
    Ο πρωθυπουργός Φιγιόν από τη μεριά του απάντησε στους διαδηλωτές: "Πρέπει να απαντήσουμε ήρεμα στους διαδηλωτές, διότι διακυβέρνηση σημαίνει να ακούς τον καθένα, διακυβέρνηση σημαίνει να σέβεσαι τον καθένα, αλλά η διακυβέρνηση της Γαλλίας σημαίνει ότι καμία φορά πρέπει να ξέρεις να λες όχι". "Οχι, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν θα αποσύρουμε αυτό το σχέδιο μεταρρύθμισης διότι είναι απαραίτητο και λογικό", πρόσθεσε. "Δεν θα αποσύρουμε την αύξηση της διάρκειας του χρόνου εργασίας, διότι αν το κάνουμε τότε το σύστημα συνταξιοδότησής μας θα καταρρεύσει υπό το βάρος των ελλειμμάτων", υπογράμμισε ο Φιγιόν.

    Πηγή: www.avgi.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια: