Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα με την ΚΕΔΚΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, συναντήθηκε την Δευτέρα 13/9, με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Νικήτα Κακλαμάνη, κατόπιν αιτήματος της ΚΕΔΚΕ.
Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.
Η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΚΕ ενημέρωσε για τις θέσεις της σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν τους δήμους, τις συνέπειες της εφαρμογής του «Καλλικράτη» και του Μνημονίου. Επισήμανε και κατέθεσε στοιχεία για το μεγάλο χρέος των κυβερνήσεων προς τους δήμους, που συνεχώς διευρύνεται, καθώς επίσης και για τις νέες δραστικές μειώσεις που προβλέπονται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο και τις συνέπειες που αυτές θα έχουν.
Η Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε την πάγια θέση του ΚΚΕ για την απαράδεκτη και προκλητική πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ συστηματικά να μην αποδίδουν τους παρακρατημένους φόρους στους δήμους. Την πλήρη αντίθεση του Κόμματος στον «Καλλικράτη», που αποτελεί μια αντιδραστική μεταρρύθμιση πλήρους μετατροπής της τοπικής αυτοδιοίκησης σε κρατικά όργανα που θα λειτουργούν δίπλα στην κυβέρνηση, κατά του λαού και υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών. Ο «Καλλικράτης» αποτελεί ένα από τα συστατικά στοιχεία του Μνημονίου και η εφαρμογή του θα συμβάλει καθοριστικά στην υλοποίησή του και στην προώθηση συνολικά αντιλαϊκών μέτρων με βάση τους στόχους των μονοπωλίων και της ΕΕ.
Επιπροσθέτως με τη μείωση των αναγκαίων κρατικών επιδοτήσεων ο νέος θεσμός θα οδηγηθεί, όπως ήδη προβλέπει ο νόμος, σε νέα φορολογική αφαίμαξη των εργαζομένων, ενώ θα πάνε στις καλένδες τα αναγκαία τοπικά - κοινωνικά έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: