Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ-Με τον πλούτο από τις μάχες που έδωσε ο λαός κι η νεολαία

Πετυχημένες εκδηλώσεις έγιναν τις προηγούμενες μέρες σε Γιάννενα, Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα


Από τη συγκέντρωση τη δεύτερη μέρα στις εκδηλώσεις στα Γιάννενα


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στα Γιάννενα. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να αναδειχθεί για ακόμη μια φορά το Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της πόλης, μέσα από ένα πρόγραμμα πολύμορφων πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Νέοι άνθρωποι από διάφορους εργασιακούς χώρους, από το σχολείο, το πανεπιστήμιο που συναντήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα με την νεολαία του ΚΚΕ στους δρόμους του αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών και νεολαιίστικων δικαιωμάτων απέναντι στην βάρβαρη επίθεση, βρέθηκαν στο Πάρκο Λιθαρίτσια.


Για δυο μέρες, την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο, το Πάρκο Λιθαρίτσια ντύθηκε στα κόκκινα με διάχυτο το μεράκι και τη δημιουργία και πλούσια θεματολογία.
Η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ άνοιξε στην νεανική σκηνή με συζήτηση για το σοσιαλισμό. Στο πλούσιο πρόγραμμα ξεχώρισε μεταξύ άλλων το 45λεπτο βίντεο με συνεντεύξεις εργαζομένων, νεολαίας, και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια στα Γιάννενα που είχαν αφετηρία τις 17 Δεκέμβρη 2009, καθώς και η παράθεση από μαθητές της αντικομουνιστικής προπαγάνδας στο σχολείο με παραδείγματα μέσα από σχολικά εγχειρίδια. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το Σάββατο, με την ομιλία στην κεντρική σκηνή από τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας.


Στην Κέρκυρα επίσης για δυο μέρες ο αγωνιστικός παλμός χτυπούσε στην Πάνω Πλατεία. Ανθρωποι κάθε ηλικίας αντάμωσαν στην γιορτή της ΚΝΕ αναδεικνύοντας την ανάγκη κοινής αντιμονοπωλιακής δράσης εργαζομένων, λαού και νεολαίας απέναντι στην αντεργατική επίθεση κεφαλαίου - κυβέρνησης - ΕΕ που τσακίζει τα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα. Την δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ μίλησε ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.


Στην Ηγουμενίτσα

Με την ομιλία του Κώστα Κωτσαντή, μέλους του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και υποψηφίου Περιφερειάρχη Ηπείρου με την «Λαϊκή Συσπείρωση», κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Ηγουμενίτσα, την περασμένη Πέμπτη.
Στην βάρβαρη και χωρίς τελειωμό επίθεση στην ζωή, στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, στο μέλλον της νέας γενιάς, στις θυσίες για τα κέρδη του κεφαλαίου ο Κώστας Κωτσαντής κάλεσε τους εργαζόμενους σε λαϊκή αντεπίθεση. «Ηρθε η ώρα, είπε, για παλλαϊκή στράτευση, για θυσίες υπέρ του αγώνα που θα υψώσει γρανιτένια τείχη στην επίθεση του κεφαλαίου, για θυσίες που θα οδηγούν τη λαϊκή πάλη στην ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Καλούμε τους εργαζόμενους να κηρύξουν οργανωμένα στη γειτονιά, στο χωριό, στον κλάδο και στο χώρο δουλειάς γενική ανυπακοή».


«Τα λαϊκά στρώματα», πρόσθεσε, «πρέπει να επιδείξουν θάρρος και αφοβία, μαχητικότητα και αυτοθυσία, σιγουριά για την έκβαση της τελικής αναμέτρησης. Με γενική ενιαία πάλη και στράτευση των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας. Για να σαρωθεί στην κυριολεξία ο αντιλαϊκός συνασπισμός, να σαρωθούν τα φράγματα και τα εμπόδια της πλουτοκρατίας από τη λαϊκή οργή και την οργανωμένη δράση».


Πηγή:www.rizospastis.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: