Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Γεννάει ανησυχίες ο εναγκαλισμός με την κυβέρνηση Νετανιαχου- Σχετικά με την επίσκεψη Νετανιάχου στη χώρα μας το γραφείο τύπου του ΣΥΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της ΟικολογίαςΜε ασυνήθιστη σπουδή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προωθεί την αναβάθμιση των σχέσεων με το Ισραήλ ενώ είναι ακόμα νωπό το αίμα των ακτιβιστών του «στολίσκου της ελευθερίας» που δολοφόνησε η κυβέρνηση Νετανιάχου σε διεθνή ύδατα προκαλώντας την παγκόσμια κατακραυγή.
Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η ανάπτυξη της στρατιωτικής συνεργασίας με την κυβέρνηση Νεταχιάνου, μία από τις πιο αντιδραστικές στην ιστορία του Ισραήλ, που εκπονεί νέα σχέδια πολέμου στην πολύπαθη Μ. Ανατολή. Η συνεργασία αυτή, η οποία παίρνει τη μορφή και κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, εγκυμονεί κινδύνους για την ίδια την ασφάλεια της χώρας μας. Δυστυχώς, η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης κινείται σε ολισθηρούς δρόμους. Κοιτάει στο παρελθόν και όχι στο μέλλον, σε μια περίοδο που οι διεθνείς ισορροπίες αλλάζουν, που σημειώνονται ή κυοφορούνται σημαντικές ανακατατάξεις και στην ευρύτερη περιοχή μας. Είναι λάθος η αντίληψη που θέλει την ανάπτυξη των σχέσεων με το Ισραήλ αντίβαρο στην Τουρκία.
Καλούμε τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου να μην επεκτείνει την στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ, αλλά αντιθέτως να προχωρήσει στην ακύρωσή της. Επίσης, πρέπει να τοποθετηθεί απερίφραστα υπέρ της εφαρμογής των αποφάσεων του ΟΗΕ για το Παλαιστινιακό, να ζητήσει την άμεση άρση του αποκλεισμού της Γάζας και τον άμεσο τερματισμό των εποικισμών. Να ταχθεί ενεργά υπέρ μιας αποπυρηνικοποιημένης Μέσης Ανατολής.
Επαναβεβαιώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας με τον παλαιστινιακό λαό στο δίκαιο αγώνα του, καθώς και με τις φιλειρηνικές και αριστερές δυνάμεις του Ισραήλ, με τις οποίες διατηρούμε στενές σχέσεις διεθνιστικής συνεργασίας για την ειρήνη με δικαιοσύνη στην περιοχή μας και στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: