Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Σχόλιο Κοινοβ.Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη γα το άρθρο της Γερμανικής έκδοσης των «FINANCIAL TIMES”: Ανθρωπός μας στην Αθήνα ο Γ. Παπανδρέου

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας άρθρο της γερμανικής έκδοσης των «Financial Times” στις 12/8, που αναφέρεται στον Γ. Παπανδρέου και τις επιλογές του έκανε την παρακάτω δήλωση:

 Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Το άρθρο της γερμανικής έκδοσης των “Financial Times”, του κατεξοχήν εντύπου-εκφραστή του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, μπορεί να γράφτηκε για να εκθειάσει και να προβάλλει ως πρότυπο τον έλληνα  πρωθυπουργό στους αμερικανοευρωπαϊκούς κύκλους του κατεστημένου, στην ουσία, όμως, αποκαλύπτει, απογυμνώνει και εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Γ. Παπανδρέου στον ελληνικό λαό και τη διεθνή προοδευτική κοινή γνώμη!
Είναι εντυπωσιακό ότι οι ίδιοι οι “Financial Times” αναγνωρίζουν, μεταξύ άλλων, ωμά και κυνικά ότι:
- ο Γ. Παπανδρέου είναι «ο άνθρωπός μας στην Αθήνα», κάτι που δεν έχουν αναγνωρίσει για κανένα ευρωπαίο ηγέτη!
- Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου «εφαρμόζει τις πιο δραστικές περικοπές που έζησε ποτέ η Ευρώπη» δίνοντας το βραβείο στην ελληνική κυβέρνηση για τα πιο αντιλαϊκά μέτρα στην ιστορία της γηραιάς ηπείρου!
- Η Ελλάδα έγινε «πεδίο δοκιμής για την Ευρώπη» αναδεικνύοντας τη χώρα μας ως «πειραματόζωο» προς γενική ευρωπαϊκή κατεδάφιση!
Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι οι “Financial Times” ομολογούν απροκάλυπτα ότι δεν ήταν «η Ευρώπη που έσωσε την Ελλάδα με το πακέτο οικονομικής στήριξης αλλά ήταν η Αθήνα που έσωσε την Ευρώπη με την απόφασή της να πάρει το πακέτο και να μην κηρύξει πτώχευση»! Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι “Financial Times” αναγνωρίζουν ευθέως ότι η «αναδιαπραγμάτευση του χρέους θα έθετε σε πολύ καλύτερη θέση τον ελληνικό λαό από το ευρωπακέτο», ενώ αναγνωρίζουν ότι και «η πτώχευση θα ήταν βολικότερη για την Ελλάδα», αν η επαναδιαπραγμάτευση δεν θα ήταν επιτυχής!
Μετά από αυτούς τους διθυραμβικούς τόνους για την κυβέρνηση και τις αποκαλυπτικές ομολογίες από «το ίδιο το χρηματιστικό κεφάλαιο» αυτό που μπορεί να ειπωθεί είναι: τίνος τα συμφέροντα προσπαθούν να διασώσουν ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του; Του ελληνικού λαού και της χώρας ή των πιστωτών, του συστήματος και του χρηματιστικού κεφαλαίου όπως διατείνονται οι “Financial Times”;
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: