Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ-Ουδέν μονιμότερον του... προσωρινού...

Ουδέν μονιμότερον του... προσωρινού...
Προσωρινά είναι εδώ το ΔΝΤ και ΣΙΑ. Δηλαδή, εφόσον το επιτρέψουμε οι εργαζόμενοι, έστω και διά της υπομονής ή της αντοχής μας, είναι εδώ για πάντα. Θα ξεπατώσει τη χώρα υπέρ των πιστωτών. Θα μειώσει τον πληθυσμό από αρρώστιες, άγχος, μετανάστευση. Θα ξεπουλήσει τα φιλέτα γης στους ληστεύσαντες και χρεώσαντες τη χώρα και θα πιστοποιήσει το «νομίμως» εξοντωτικό του ρόλο, που με τόση ομοιογένεια, συνέχεια και συνέπεια εφαρμόζει τώρα εδώ μετά από 50 χρόνια δράσης σε όλες τις χώρες όπου επενέβη. Ολες δυστύχησαν, φτώχυναν εκεί οι πολλοί και πλούτισε η ντόπια κεφαλαιοκρατική ελίτ.
Ο Ντιν Μπέικερ, συγγραφέας του βιβλίου που ξεπουλάει στις ΗΠΑ «Ανοδος και πτώση της οικονομίας της φούσκας», επιμένει πως οι κυβερνήσεις θα ήταν προτιμότερο να συμβουλεύονται μεθυσμένους οδηγούς παρά το ΔΝΤ! Αυτός όμως ξέρει το απίθανο κι όμως πραγματικό που πρέπει να το μάθει κι ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας. Τα στελέχη του ΔΝΤ συνταξιοδοτούνται στα 51 τους χρόνια (!) και λαμβάνουν σύνταξη 100.000 δολάρια το μήνα (!). Αυτό είναι το προφίλ των σωτήρων μιας χώρας που, αφού εμφανίστηκε συστηματικά ως διεφθαρμένη μέχρι το μεδούλι, τώρα εξασφάλισε 1.000.000 άνεργους και πενταπλάσιους εργαζόμενους υπόδουλους στις νέες εργασιακές ανύπαρκτες σχέσεις.

Ο Γ.Α. Παπανδρέου είπε μιαν αλήθεια που προσπαθεί να εφαρμόσει: Δεν θα την γνωρίζετε τη χώρα μετά από τη δοκιμασία αυτή. Τι πρόσωπο θα δούμε στον καθρέφτη και πόσο θα τρομάξουμε δε χρειάστηκε να το πει. Οψόμεθα.
Όμως, η πολιτική συζήτηση δεν άνοιξε ούτε προτίθεται έστω κι ένα - πλην ΚΚΕ - άλλο κόμμα να την ανοίξει για τον πλου της χώρας. Πάει σε οριστικό ναυάγιο, αν δεν επαναστατήσει ή θα ανήκει ως κουφάρι πλοίου στους εκπροσώπους της διεθνούς του καπιταλισμού, οι οποίοι υποτίθεται τώρα επιχειρούν ναυαγιαίρεση. Παράδειγμα, κατανοητό και από μη κομμουνιστές. Αν επιβληθεί στην πράξη η ονομαστικοποίηση του κουπονιού, σ' ένα σύστημα που επιβάλλει ανώνυμους τίτλους, ομόλογα ανώνυμα, ΑΕ, οφσόρ εταιρείες και κάθε είδους χρήσιμη κουκούλα για τους καπιταλιστές, τότε το κράτος τους θα ελέγχει, όχι μόνον αν θα βγάλεις ένα ευρώ αλλά και πού θα το διαθέσεις. Χωροφύλαξ η τράπεζα. Η τρομοκράτηση νόμιμη και... πατριωτική. Ο συνήγορος του πολίτη, οι βουλευτές, οι... ανεξάρτητες αρχές που δε βρήκαν ούτε τους ενόχους των υποκλοπών, ούτε τα ονόματα των λαμογιών (προστατευμένα από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων) θα ξέρουν ποιος διαθέτει έστω κι ένα λεπτό για να υποστηρίξει τις ιδέες του...
Οχι, σύντροφοι. Τίποτε απ' όλα τούτα δεν είναι μοιραίο, τυχαίο, πρωτόγνωρο, αναγκαστικό. Το μνημόνιο είναι καλοσκηνοθετημένο άλλοθι για το πισωγύρισμα των μαζών 300 χρόνια πίσω σε μια φεουδαρχία του 21ου αιώνα, με παγκοσμιοποιημένες περούκες που κρύβουν όχι πρόσωπο, μα τον ένοχο αυτουργό του υπαρκτού σύγχρονου καπιταλισμού.
Η οργουελική επικοινωνιακή προπαγάνδα που διαστρεβλώνει κι εκμεταλλεύεται την πληροφορία περί την πραγματικότητα είναι το πιο ύπουλο και συνάμα το πιο αποτελεσματικό των όπλων της κυρίαρχης τάξης. Τα μέτρα εναντίον μας, αυτά που πάρθηκαν κι αυτά που έρχονται, είναι αποφασισμένα εδώ και δυο τουλάχιστον δεκαετίες. Από το Μπρέτον - Γουντς ως το Μάαστριχτ και τη Λισαβόνα. Οι εφαρμοστές είναι ψηφισμένοι από μας τους ξεγελασμένους μεταπολιτευτικούς Ελληνες που δήθεν κατανοούν μεταφυσικο-φασιστικά ότι «ζουν ανάμεσά μας». Πρέπει να καταλάβουμε ότι απλώς ζουν από μας και εναντίον μας. Διότι η επανάσταση δεν είναι προσωρινή αλλά διαρκής απάντηση...

ΤηςΛιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Πηγή:ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: