Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Φώτης Κουβέλης: Άρση της επιστράτευσης και αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης για την επανέναρξη ενός διαλόγου ...στη βάση της κατάργησης του παλαιού καθεστώτος του κλειστού επαγγέλματος

Ο Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, μετά τη συνάντηση με το προεδρείο του σωματείου των εργαζομένων στην ΑΤΕ έκανε δηλώσεις όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε :
Επιστράτευση(επίταξη υπηρεσιών των ιδιοκτητών φορτηγών)

Η καταφυγή της κυβέρνησης στην πολιτική επιστράτευση των ιδιοκτητών φορτηγών αποδεικνύει την αδυναμία της κυβέρνησης να λειτουργήσει σε συνθήκες κρίσης. Η καταφυγή στο μέτρο της επίταξης, που ως αντιπολίτευση εισηγούνταν την κατάργησή του, είναι χαρακτηριστική.


Η διαχείριση του προβλήματος χαρακτηρίζεται από παλινωδίες, διαφορετικές υποσχέσεις, αιφνιδιασμούς, ακραία λαθεμένους χρονικούς σχεδιασμούς για επίλυση υπαρκτών ζητημάτων.

Ο ισχυρισμός τη κυβέρνησης ότι δίνει μάχη για την αποτροπή των χειρότερων που προτείνονται από την τρόικα δεν πείθουν, με το πρόσθετο δεδομένο ότι η ίδια η κυβέρνηση δια των εκπροσώπων της υποστηρίζει ότι δεν είναι η απόφασή της αποτέλεσμα των πιέσεων της τρόικα αλλά κυβερνητική επιλογή.

Ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ προτείνουμε:
Την άρση της επιστράτευσης και την αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης για την επανέναρξη ενός διαλόγου, στη βάση της κατάργησης του παλαιού καθεστώτος του κλειστού επαγγέλματος.

Οι συζητήσεις τρόικας -κυβέρνησης

Αυτές τις μέρες οι υπουργοί, ενημερώνουν, συζητούν, συμφωνούν με την αντιπροσωπεία της τρόικα της ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.

Η Βουλή, τα κόμματα, οι έλληνες πολίτες όμως δεν έχουν καμία υπεύθυνη και συγκεκριμένη ενημέρωση.

Δεν είναι υπόθεση εσωτερικής κυβερνητικής δραστηριότητας οι συζητήσεις αυτές. Η κυβέρνηση εκπροσωπεί τη χώρα.. Οι εν κρυπτώ συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών πρέπει να αντικατασταθούν από διαφανή διαδικασία.
Για την ΑΤΕ και τον δημόσιο τραπεζιτικό πυλώνα

Το πρόβλημα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στην επιτυχή αντιμετώπιση των stress tests. Πρέπει να αναδεικνύεται και να αναζητείται η προοπτική του τραπεζικού τομέα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και τη συμβολή του στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, υποστηρίζοντας την ανάγκη συγκρότησης ισχυρού δημόσιου τραπεζικού πυλώνα διερευνούμε τα στοιχεία και το περιεχόμενό του. Άποψή μας είναι ότι ο πυλώνας αυτός δεν μπορεί παρά, στις σημερινές συνθήκες, να προκύπτει μέσα από τη σύμπραξη Εθνικής, ΑΤΕ, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Για το λόγο αυτό συνεχίζουμε τις συναντήσεις με τους εργαζόμενους και τις διοικήσεις αυτών των Τραπεζικών ιδρυμάτων.

Ειδικότερα, η ΑΤΕ με την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και με εξυγίανσή της μπορεί να αποτελεί, με δεδομένο και τον έντονο κοινωνικό της χαρακτήρα, ουσιώδες και αποφασιστικό στοιχείο του δημόσιου τραπεζιτικού πυλώνα.

Στη συνάντηση μετείχε και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, υπεύθυνος για την Οικονομία της Ε.Επιτροπής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: