Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Τσίπρας: «Αστεία η πρόταση για την εξαγορά»


«Η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της ΑΤΕ είναι μια πρόταση αστεία» είπε ο  πρόεδρος της ΚΟ του Σύριζα Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον σύλλογο εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Τσίπρας: «Αστεία η πρόταση για την εξαγορά»


«Είναι σα να δανείζεις κάποιον όταν έχει ανάγκη και αντί να σου επιστρέφει τα χρήματα, να σου ζητάει από πάνω να σου αγοράσει και το σπίτι. Όσοι προέτρεξαν να καλωσορίσουν αυτή την πρόταση, έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα, όχι μόνο γιατί γελοιοποιήθηκαν αλλά και γιατί ανέδειξαν ποια συμφέροντα εξυπηρετούν» είπε.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε επίσης ότι το «χρηματοπιστωτικό σύστημα χρειάζεται ριζικές δομικές αλλαγές», «αναδόμηση» και «δομικό μετασχηματισμό» στην κατεύθυνση όμως, όπως είπε, της ενίσχυσης του δημόσιου κοινωνικού ελέγχου και όχι στην κατεύθυνση της εξαφάνισης του δημόσιου κοινωνικού ελέγχου.
«Είναι προφανές ότι οι τραπεζίτες τα θέλουν όλα δικά τους. Και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ακέρια. Την ίδια στιγμή που ο μέσος έλληνας αναγκάζεται να σφίξει το ζωνάρι, αυτοί θέλουν να συνεχίζουν να κερδίζουν. Δεν μπορούν όμως να τα έχουν όλα δικά τους. Πήραν 28δις, έπαιξαν κερδοσκοπικά παιχνίδια με το ΤΤ, ζητάνε άλλα 10 δις από το πακέτο του ΔΝΤ. Δεν μπορούν να πάρουν και κοψοχρονιά ότι έχει απομείνει στο δημόσιο για να ελέγχει το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Χρειάζονται αλλαγές αλλά σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση. Το επόμενο διάστημα θα γίνουμε πολύ συγκεκριμένοι, με προτάσεις που θα καταθέσουμε» κατέληξε. 

ΠΗΓΗ:www.ethnos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: