Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

42 νεκροί από το φονικό ψύχος για φτωχούς και άστεγους στην Αργεντινή-Xιόνισε ακόμα και σε περιοχές που δεν είχε χιονίσει τα τελευταία 50 χρόνια!

Εννέα άνθρωποι, κυρίως άστεγοι, πέθαναν την τελευταία εβδομάδα από το φονικό πολικό ψύχος που πλήττει την Αργεντινή, όπως ανακοίνωσε η ανθρωπιστική οργάνωση «Red Solidaria». Η πλειοψηφία αυτών ήταν φτωχοί που ζούσαν στους δρόμους του Buenos Aires και σε επτά επαρχίες της χώρας.

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι πέραν των ατόμων αυτών που πέθαναν από υποθερμία, στον τραγικό απολογισμό των θυμάτων του πολικού ψύχους, συγκαταλέγονται ακόμη 33 άτομα που απεβίωσαν, λόγω δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα από τη χρήση επισφαλών μέσων θέρμανσης. Ο σκληρός φετινός χειμώνας στη Λατινική Αμερική έφερε χιόνι σε άγονες περιοχές στους πρόποδες των Άνδεων στη βορειοδυτική Αργεντινή, όπου δεν είχε χιονίσει τουλάχιστον εδώ και 30 χρόνια αλλά και στην επαρχία Λα Ριόχα και στις επαρχίες Σάλτα και Τουκουμάν που οι κάτοικοι δεν είχαν δει χιόνι εδώ και 50 χρόνια.

Ο πρόεδρος της «Red Solidaria», Χουάν Καρ, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ΤΝ ότι υπάρχουν σχεδόν 1.400 άστεγοι στην πρωτεύουσα της Αργεντινής και 20.000 σε όλη τη χώρα, με το 60% να είναι άνδρες ηλικίας 35 έως 55 ετών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, δύσκολες αναμένονται να είναι και οι προσεχείς ημέρες καθώς το τσουχτερό κρύο και οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν.

Πηγή:www.zougla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: