Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Τσίπρας: "Ο λαός μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι"

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι ο λαός με τις κινητοποιήσεις του μπορεί να «γυρίσει το παιχνίδι», απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε σε συγκέντρωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

«Αν ο κόσμος ξεσηκωθεί, θα φοβηθούν και θα μας υπολογίσουν κι όσοι ποντάρουν στην ηττοπάθεια των εργαζομένων θα διαψευστούν», είπε και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 20ης Μαΐου και στους κοινωνικούς αγώνες.
Καταλόγισε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. για τις σπατάλες και τη διαφθορά στο δημόσιο και υπογράμμισε: «Ποιανού πολιτικό παιδί είναι η σπατάλη, η διαφθορά και η ανικανότητα του δημοσίου; Ποιος εισέπραττε τόσα χρόνια τα πολιτικά οφέλη από αυτή την απαξίωση; Ποιος ευνοήθηκε από τις χαριστικές φοροαπαλλαγές, από τις μίζες, από τις υπερτιμολογήσεις των δημοσίων έργων;».

«Ποιος κέρδισε αστρονομικά ποσά, από την οικονομική καταδίκη της χώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Ποιος ωφελείται από τα υπέρογκα εξοπλιστικά προγράμματα; Αναζητήστε τον στα δύο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας και τον παραδοσιακό του σύμμαχο, το κεφάλαιο. Και θα δείτε αμέσως γιατί η σπατάλη, την διαφθορά και την ανικανότητα του δημοσίου οργανώθηκε σκόπιμα και με συγκεκριμένους στόχους» τόνισε.
Στην κριτική της κυβέρνησης προς την Αριστερά ο Α. Τσίπρας απάντησε ως εξής: «Η κυβέρνηση κατηγορεί και την Αριστερά, ότι φταίει για τη σημερινή κατάσταση γιατί υιοθετεί κάθε παράλογο και αυθαίρετο κοινωνικό αίτημα. Το μόνο αίτημα που υιοθετεί η Αριστερά, είναι το δικαίωμα των ανθρώπων σε μια αξιοπρεπή ζωή. Αν η κυβέρνηση αναζητά τους υπεύθυνους ανάμεσα σε όσους υπερασπίζονται την κοινωνία, ας καταδικάσει ευθέως τις προεκλογικές ομιλίες του πρωθυπουργού».
Σχετικά με τις εναλλακτικές προτάσεις της Αριστεράς επισήμανε: «Ο εναλλακτικός δρόμος ανοίγεται με την απεμπλοκή από τον καταστροφικό μηχανισμό υποτιθέμενης στήριξης. Με επαναδιαπραγμάτευση και διεκδίκηση για απ΄ ευθείας δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Και με έκδοση ευρωομολόγου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει αυτά τα ενδεχόμενα για μελλοντικές κρίσεις. Αφού όμως προηγουμένως η Ελλάδα μεταβλήθηκε σε πειραματόζωο του ΔΝΤ. Από μια κυβέρνηση η οποία παραιτήθηκε εξ αρχής από κάθε διπλωματική ενέργεια σε διεθνές επίπεδο, από κάθε απόπειρα πίεσης, από κάθε διαπραγματευτική κίνηση».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είχε προαποφασίσει την προσφυγή στο ΔΝΤ, γνώριζε από την αρχή την αλήθεια και το προεκλογικό σύνθημα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» ήταν υποκριτικό.
Για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου τόνισε ότι ο «ιδεολογικός τους μέντορας» είναι το ΔΝΤ και όσα έλεγαν προεκλογικά ήταν μόνο για αφελείς.
Επέκρινε τη στάση του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, διότι, όπως είπε, δεν αντέδρασαν στην ομιλία του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου.
Ο κ. Τσίπρας πρότεινε να μειωθούν δραστικά οι στρατιωτικές δαπάνες και ευχήθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας στην Αθήνα να γίνει ευκαιρία για να σταματήσει αυτή η αιμορραγία.

Πηγή: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: