Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Διεθνής Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων στην Ελλάδα

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων στην Ελλάδα εκφράζουν μια σειρά εργατικά σωματεία από την Ευρώπη, κοινωνικές οργανώσεις και κινήματα σε πολλές χώρες. Σε αυτό το πλαίσιο, το Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα της Γαλλίας (NPA) και το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας (SWP) έστειλαν κοινή δήλωση πρός την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το Συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απάντησε στη κοινή δήλωση οργανώσεων της ευρωπαϊκής αντικαπιταλιστικής αριστεράς για την αλληλεγγύη στο ελληνικό εργατικό κίνημα και την κοινή πάλη για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι το κόστος της κρίσης με την παρακάτω επιστολή:

Αγαπητοί σύντροφοι του SWP και του NPA,

Αντιμέτωποι με τα μέτρα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της συμφωνίας για το πακέτο βοήθειας από το ΔΝΤ και την ΕΕ, εκτιμούμε ότι η πρωτοβουλία των οργανώσεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην Ευρώπη να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς το ελληνικό εργατικό κίνημα είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη, Αυτά τα μέτρα αποτελούν κήρυξη πολέμου ενάντια στις δυνάμεις της εργασίας στην Ελλάδα. Είναι η μεγαλύτερη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων εδώ και πολλές δεκαετίες. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, οι τραπεζίτες, το ΔΝΤ και η ΕΕ θέλουν να επιβάλουν συνθήκη κοινωνικής βαρβαρότητας. Την ίδια στιγμή η οργή μεγαλώνει και οι μαζικές απεργίες και οι διαδηλώσεις δείχνουν σημάδια της αντίστασης των εργαζομένων. Η Αριστερά αντιμετωπίζει μια πρόκληση ιστορικών διαστάσεων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιμένει στην ανάγκη για την κλιμάκωση των αγώνων, με γενικές και κλαδικές απεργίες και μαζικές διαδηλώσεις που θα αμφισβητήσουν την επίθεση της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΕ, θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και θα απαιτήσουν να πληρώσουν οι καπιταλιστές για την κρίση. Θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις. No pasaran!

Δεν υπάρχουν σχόλια: