Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Χυδαίος αντικομμουνισμός για να χτυπηθεί το κίνημα-ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. έχουν συγκροτήσει ενιαίο μέτωπο ενάντια στο ΚΚΕ, δείχνοντας το φόβο και το μίσος τους για το εργατικό λαϊκό κίνημα

Συμπόρευση των αστικών κομμάτων ενάντια στο ΚΚΕ ζήτησε χτες από τη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Α. Γεωργιάδης, δείχνοντας ότι το κόμμα του έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ, με στόχο να χτυπηθεί το συνεπές εργατικό λαϊκό κίνημα και να προχωρήσει ανενόχλητη η αντιλαϊκή στρατηγική.

Αμεση ήταν η ανταπόκριση της ΝΔ, με τον βουλευτή της Κ. Τασούλα να προσπαθεί να αναμασήσει τα περί «σεβασμού του Συντάγματος». «Παρών», και μάλιστα σε ρόλο ενορχηστρωτή της αθλιότητας, δηλώνει και η κυβέρνηση, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή.

Αναφερόμενος στην πρόταση του ΚΚΕ για αυξημένη πλειοψηφία προκειμένου να εγκριθεί η συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας, ο Κ. Τασούλας έκανε γενικότερη αναφορά, λέγοντας χαρακτηριστικά:«Αυτή τη στιγμή δεν είναι το θέμα κατά πόσο το ΚΚΕ αντιλαμβάνεται την τήρηση του Συντάγματος, διότι θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα ομιλεί περί αλλαγής του Συντάγματος, ομιλεί περί θεμελιωδών ή και περί μη θεμελιωδών διατάξεων. Δεν είναι αυτή τη στιγμή προς έρευνα κατά πόσο το Κομμουνιστικό Κόμμα τηρεί το Σύνταγμα. Δεν θα μετατραπούμε, εν παρενθέσει, σε εξεταστές αυτής της ιστορίας. Αυτό ενδεχομένως θα το λύσουμε άλλη φορά».

Με τη σειρά του, ο Α. Γεωργιάδης, δρώντας σαν μακρύ χέρι των κάθε λογής προβοκατόρων, έκανε έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου «που μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε την αξία της αστικής μας κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και της έννοιας που λέγεται Ελλάδα» γιατί όπως είπε «είναι πλέον προφανές για όποιον έχει μάτια και βλέπει ότι η Αριστερά βλέπει την παρούσα κρίση ως την ευκαιρία να ανατρέψει το καθεστώς, να ανατρέψει το πολίτευμα. Είναι μια ξεκάθαρη πολιτική θέση. Το ερώτημα είναι: Εμείς οι υπόλοιποι οι οποίοι ανήκουμε στον αστικό χώρο, στο δημοκρατικό χώρο, ποια θέση θα λάβουμε σε αυτή τη μείζονα κρίση που διανύει η χώρα;».

Κυβερνητική ομπρέλα στην προβοκάτσια

Το ποιος τροφοδοτεί τη βρώμικη επίθεση στο ΚΚΕ, φάνηκε το πρωί από την παρέμβαση του Γ. Πεταλωτή στα ραδιόφωνα του «ΦΛΑΣ» και του «ΑΝΤ1», όπου επιχείρησε με άθλιο τρόπο να συντηρήσει την προπαγάνδα ότι η προβοκατόρικη δράση των κάθε είδους μηχανισμών συνδέεται με τη δράση και τα συνθήματα του ΚΚΕ και του ταξικού κινήματος.

Με τον πιο χυδαίο τρόπο, προσπάθησε να καπηλευθεί το θάνατο των τριών εργαζόμενων στην τράπεζα «Μάρφιν», υποστηρίζοντας ότι «ειδικά όταν έχουμε θύματα, δεν μπορεί, δεν δικαιούται κανείς να μιλά για ένταση του αγώνα». Ισχυρίστηκε ακόμα προκλητικά ότι «έπρεπε να υπάρχει μια πιο σαφής καταδίκη της βίας, ειδικά από τα κόμματα της Αριστεράς», φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να υποστηρίξει ότι «αυτή η θεωρία περί προβοκάτσιας, σε κάθε περίπτωση που συμβαίνει κάτι ανάλογο, είναι πάρα πολύ επικίνδυνη».

Επικίνδυνη και γκαιμπελικής έμπνευσης είναι η προπαγάνδα με την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να τρομοκρατήσει τα λαϊκά στρώματα, αξιοποιώντας τη δράση των προβοκατόρικων μηχανισμών που εδώ και χρόνια υπονομεύουν το κίνημα. Στόχος της είναι να επιτεθεί στον αγωνιζόμενο λαό που αντιστέκεται στα βάναυσα μέτρα.

Τους ανυπόστατους ισχυρισμούς και το βρώμικο παιχνίδι της κυβέρνησης, ο Γ. Πεταλωτής το χρησιμοποίησε για να καταλήξει στο γνωστό ψευδεπίγραφο δίλημμα: «'Η παίρνουμε αυτά τα μέτρα προστασίας της ελληνικής οικονομίας ή χρεοκοπούμε». Ποιους ωφελεί η δράση των προβοκατόρων για να τρομοκρατούν και να προσπαθούν να αποδυναμώσουν το κίνημα ώστε να περάσουν οι αντιλαϊκές πολιτικές, εύκολα το αντιλαμβάνεται κανείς από το παραλήρημα του Πεταλωτή και μόνο.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: