Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Φατάχ και Χαμάς μαζί σε αντιισραηλινή διαδήλωση

  Τα δύο αντίθετα παλαιστινιακά κινήματα της Φάταχ και της Χαμάς για πρώτη φορά από το 2007, οπότε επήλθε και η οριστική ρήξη τους, μετείχαν από κοινού σε διαδήλωση που οργανώθηκε από διάφορες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Πολλές εκατοντάδες κάτοικοι της Γάζας καθώς και εκπρόσωποι όλων των παλαιστινιακών οργανώσεων μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι της ισλαμιστικής Χαμάς και της Φάταχ μετείχαν στη συγκέντρωση που έγινε κοντά στο πέρασμα Ερέζ που συνδέει τη Γάζα με το Ισραήλ. Οι διαδηλωτές κατάγγειλαν τις δύο νέες ισραηλινές στρατιωτικές διατάξεις που επιτρέπουν την μαζική απομάκρυνση των Παλαιστίνιων που ζουν στη Δυτική Όχθη.


"Χέρι με χέρι κατά της σιωνιστικής απόφασης, να εκδιωχθούν οι Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης", μπορούσε να διαβάσει κανείς στα πανό των διαδηλωτών.


Μιλώντας εξ ονόματος των παλαιστινιακών οργανώσεων ο Χισάμ Αμπντελραζέκ, εκπρόσωπος της Φάταχ του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς υπογράμμισε ότι " όλοι οι Παλαιστίνιοι αρνούνται κατηγορηματικά τα αυθαίρετα μέτρα των Ισραηλινών κατά ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού".

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ και οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου, τα νέα ισραηλινά μέτρα που στοχεύουν στο να αποτραπεί η παράνομη είσοδος Παλαιστίνιων, θα οδηγήσουν στην απέλαση ή τις συλλήψεις δεκάδων χιλιάδων Παλαιστίνιων που ζουν στη Δυτική Όχθη.




Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: