Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση

«Ό,τι δεν έχει ακόμα πουληθεί, θα πουληθεί, όποιο δικαίωμα μάς έχει απομείνει, θα χαθεί», λέει, σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, αναφερόμενος στις συνέπειες, που θα έχει η προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ - συνέπειες, που χαρακτηρίζει «συνθήκες απόλυτης λεηλασίας».


Σχετικά με τα σενάρια οικονομικών αναλυτών περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, προκειμένου να μπει η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά, απαντά: «Έξοδος από την ευρωζώνη, υπό τις σημερινές συνθήκες, θα σήμαινε δραματική επιδείνωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Το ζητούμενο μετά την προχθεσινή ταπεινωτική, για την Ευρώπη, εξέλιξη της παράδοσης μια χώρας-μέλους της ευρωζώνης στην υπερατλαντική δικαιοδοσία, δεν είναι αν εμείς θα επιλέξουμε να μείνουμε στο κοινό νόμισμα, αλλά αν θα αντέξει το ίδιο το κοινό νόμισμα».
Ο κ. Τσίπρας διαβλέπει «ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις» μετά τις «ακραίες επιλογές στην Οικονομία», εκτιμά ότι οι πολίτες είναι απογοητευμένοι και δηλώνει ότι «στόχος της Αριστεράς είναι να μετατρέψει την απογοήτευση αυτή σε ενεργή πολιτική στάση».Σε ό,τι αφορά, την κατακερματισμένη εικόνα του κόσμου της Αριστεράς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει για την εξέλιξη αυτή, «μεγάλη ευθύνη στο ΚΚΕ».

Επιρρίπτει ευθύνες στον πρωθυπουργό για τις συνθήκες, που οδήγησαν τη χώρα στον δανεισμό, υποστηρίζοντας πως «ίσως κάποιοι σύμβουλοί του, που ακουμπούν την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, να έπαιξαν ρόλο»
ΠΗΓΗ: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: