Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Σε παλλαϊκό συναγερμό καλεί το ΚΚΕ

Σε συναγερμό καλεί το ΚΚΕ «την εργατική τάξη, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, όλο το λαό και τη νεολαία του», με σκοπό, όπως αναφέρει, «την απόκρουση της βάρβαρης αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής που συνεχίζει και κλιμακώνει η κυβέρνηση».

Στην ανακοίνωσή του το πολιτικό γραφείο του ΚΚΕ υποστηρίζει ότι τα κυβερνητικά μέτρα δεν αποσκοπούν στη σωτηρία της χώρας, αλλά στην προστασία των κερδών και συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.
Υπογραμμίζει ακόμη ότι «κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ εκβιάζουν το λαό για να σκύψει το κεφάλι. Με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, οδηγούν τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, σε δραματική επιδείνωση της ζωής τους. Κάθε τόπος δουλειάς, κάθε εργατογειτονιά, κάθε σχολή, πρέπει να γίνει κάστρο οργάνωσης και πάλης, αντίστασης και εργατικής - λαϊκής αντεπίθεσης».

Ασκεί δε ιδιαίτερα δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, επισημαίνοντας ότι με το σχετικό νομοσχέδιο, που ετοίμασε η κυβέρνηση, «οδηγούνται στον οριστικό ενταφιασμό όποια ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει μετά το διαδοχικό σφαγιασμό της Κοινωνικής Ασφάλισης από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

«Το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση ακολουθεί η περικοπή μισθών και στον ιδιωτικό τομέα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το πολιτικό γραφείο του ΚΚΕ χαρακτηρρίζει ακόμη «τελείως αποπροσανατολιστική» την αντιπαράθεση ανάμεσα «στα κόμματα της διαχείρισης, για το αν έπρεπε να υπάρξει επιλογή αποκλειστικά του ευρωενωσιακού μηχανισμού δανειοδότησης ή μηχανισμού με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, όπως έκανε η κυβέρνηση. «Και η ΕΕ και το ΔΝΤ είναι μηχανισμοί ιμπεριαλιστικοί, μηχανισμοί αλληλεξαρτώμενοι», σημειώνει.

Επικρίσεις διατυπώνει και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η πολιτική επιχειρηματολογία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ συντείνει στον αποπροσανατολισμό.
Κατηγορεί μάλιστα τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ότι «επιλέγει τον έναν από τους δύο ληστές, την ΕΕ, παραπλανά το λαό μιλώντας για καλό προεκλογικό ΠΑΣΟΚ και κακό μετεκλογικό».

Καλεί, τέλος, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα «να απεγκλωβιστούν από τα ιδεολογήματα ενός φαύλου κύκλου. Να εγκαταλείψουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να αλλάξουν το συσχετισμό των δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα σε βάρος των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που έχουν βάλει πλάτη, για να περάσει ο οδοστρωτήρας των αντιλαϊκών μέτρων».

ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: