Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Η δολοφονία του Αλέξη ήταν "στιγμιαία, αναιτιολόγητη, ανεξήγητη" Η δολοφονία του Αλέξη ήταν "στιγμιαία, αναιτιολόγητη, ανεξήγητη"


"Στιγμιαία, αναιτιολόγητα και ανεξήγητα". Μ' αυτές τις λέξεις περιέγραψε χθες ο αυτόπτης μάρτυρας Κώστας Λίλας τον τρόπο που ο ειδικός φρουρός Επ. Κορκονέας σήκωσε το υπηρεσιακό του περίστροφο και "θέρισε" τη ζωή του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια. Και χθες πάντως δεν έλειψαν οι εντάσεις στο Κακουργιοδικείο της Άμφισσας όπου διεξάγεται η πολύκροτη δίκη.



"Όλα έγιναν μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά", είπε ο μάρτυρας, ο οποίος το μοιραίο βράδυ κάθονταν με την παρέα του στην καφετέρια Μύλος, ελάχιστα μέτρα μακριά από τη δολοφονία του παιδιού. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πυροβόλησε ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, ενώ ο δεύτερος (σ.σ.: εννοούσε τον συγκατηγορούμενο του Κορκονέα, Βασίλη Σαραλιώτη), "ήταν πλάγια και περίπου δύο μέτρα πίσω.
Στο μεταξύ το δικαστήριο, έγινε για μια ακόμα φορά μάρτυρας ενός από τα ξεσπάσματα του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου του Κορκονέα, ο οποίος επιτέθηκε στον συνήγορο της πολιτικής αγωγής Χρίστο Μυλωνόπουλο. Ο υπερασπιστής του ειδικού φρουρού κατηγόρησε ευθέως τον συνάδελφό του ότι ήταν εκείνος που έβαλε την μητέρα του θύματος Τζίνα Τσαλικιάν, η οποία κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα" να δηλώσει ευθαρσώς ότι θεωρεί ως ηθικό δολοφόνο του παιδιού της τον τον Αλ. Κούγια. Ο ίδιος πάντως απείλησε με μηνύσεις, ενώ η ένταση εκτονώθηκε με τη διακοπή της δίκης που θα επαναληφθεί αύριο.
Σημειώνεται, τέλος, ότι σύμφωνα με δήλωση της προέδρου της έδρας "θα περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή" προκειμένου να έρθει και να καταθέσει στο δικαστήριο ο φίλος του Αλέξανδρου Ν. Ρ. ο οποίος θεωρείται ως ο βασικότερος μάρτυρας της δίκης. Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του ανήλικου έχει προσκομίσει γνωμάτευση από δημόσιο νοσοκομείο που πιστοποιεί ότι το παιδί έχει παρουσιάσει διαταραχές άγχους, ιδιαίτερα επιβαρυντικές για την υγεία του.

ΠΗΓΗ:ΑΥΓΗ-ΕΙΡ.ΛΑΖ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: